De nya inställningarna ska göra det lättare att bara se det du själv vill.
De nya inställningarna ska göra det lättare att bara se det du själv vill.

Facebook har nyligen lanserat flera nya uppdateringar som ska ge användaren mer kontroll över vad som visas i nyhetsflödet.

Nyhetsflödet på din facebook-sida är inte en slump. Det bestäms av många, väldigt avancerade algoritmer som räknar ut vad som ska visas för just dig. Bland annat baseras det på vilka av dina vänner du interagerar med, vilka sidor du gillar och vad du kommenterar. Men också på dina Google-sökningar, vilket spelar stor roll för vilka annonser som visas.

Med de nya inställningarna kommer användarna att kunna välja vilka personer de vill se först i sina flöden, för att ha det viktigaste i topp. På så sätt kommer allt de publicerar sedan du senast var inloggad att visas högst upp på sidan, och allt annat hamnar under det.

►Dela inte Facebooktävlingarna – de kan vara olagliga

”Vi utökar preferenserna för ditt nyhetsflöde för att ge dig mer kontroll”, säger nyhetspresentatören på facebooks egen nyhetssida.

Det kommer också bli lättare att identifiera de personer och sidor som har synts mest i ditt flöde under den senaste veckan, och på så sätt välja att se mer eller mindre av dem. Du kommer också att se de personer som du tidigare har valt att avfölja, om du kanske känner att du vill ge dem en ny chans.

Uppdateringarna är redan tillgängliga för iOS, och kommer att rullas ut för Android under de följande veckorna.

Ja, Facebook donerar pengar efter katastrofen i Nepal

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset