Det tjatas ju om att januari är årets fattigaste månad och det är ju lite trist. Men upp med hakan! Det finns faktiskt lite grejer att göra som är helt gratis, eller åtminstone väldigt billiga.

Göteborgsoperan, Christina Nilssons gata.
För den som gillar klassisk musik är det nu på lördag den 20 januari en gratiskonsert i operans foajé. Den här gången går föreställningen under temat Debussy & duetter. Det är såklart sånger av Claude Debussy, men även av den finländska tonsättaren Kaija Saariaho. Sen tutats det i trombon och trumpet också. Detta i form av duetter av bland annat Bach. Så ta en kaffe och få lite lugn och ro.

LÄS MER: ”Fem utställningar värda ett besök i Göteborg”

Stadsbiblioteket, Götaplatsen 3.
Det blir ju lätt lite konstnärligt och lite smalt när jag tipsar om gratisaktiviteter, men det är ju också bra, för annars skulle ni aldrig gå dit självmant. På Stadsbiblioteket ställer just nu den norske ljus- och möbeldesignern Daniel Rybakken ut massa roliga grejer. Han har vunnit åtskilliga internationella priser, så då är han ju bra. Lys upp ditt liv och gå dit!

Gratisbutiken, Carnegiegatan 9b.
Varje torsdag kan du shoppa helt gratis på just Gratisbutiken i Majorna. Bakom butiken står en välgörenhetsorganisation som erbjuder kläder och allt annat du kan tänka dig. Om du går dit kan du väl vara en pärla och lämna saker du själv inte behöver hemma. Bara som en fin gest.

Röda sten konsthall, Röda sten 1.
Nu är det inte premiär för deras workshops förrän nästa helg, men jag tar det nu eftersom att det är gratis och roligt. På konsthallen Röda Sten är det under lördagarna en workshop där du kan skapa dina egna konstverk. Varje vecka är det ett nytt tema att skapa utifrån och det verkar ju både kreativt och roligt!

LÄS MER: ”Här är Göteborgs bästa hotellbarer”

P3 Guld, hemma.
För den som inte vill lägga massa pengar på att sitta och uggla i Partille Arena i morgon så går det ju alldeles utmärkt att sitta hemma och titta på P3 Guld. Slå på den gamle trontjänare, den linjära tv:n, och titta på hederlig gammel-tv när galan sänds direkt på SVT1 med start 21.00. Bjud hem vänner, ha ett knytkalas och betta på vem som vinner vad.

Jesper Lögdahl, dj & chefredaktör World in Property

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset