Rålambshovsparken.
Rålambshovsparken.

Förhoppningsvis håller sig nu kylan och slasket borta ett bra tag framöver. Passa på att avverka ditt träningspass i solljus i stället för att trängas i ett svettigt gym. Här är fem bra utegym i Stockholm.

Rålambshovsparken
Smedsuddsvägen 6, Kungsholmen

Utöver att Rålambshovsparken är en perfekt plats för promenader, picknick, brännboll, kubb och en massa andra mysiga utomhusaktiviteter när vädret tillåter så finns här ett utegym av stål. Gymmet består av sex olika redskap där du använder din egen kropp som motstånd.
Vasaparkens utegym

Dalagatan 11C, Vasastan

Det här superfräscha utomhusgymmet på höjden blev klart våren 2016 och är enligt kommunens hemsida utformat för att kunna utveckla och träna kroppens sju grundrörelser; höftfällning, knäböj, utfall, press, drag, rotation och gå/springa.
Lillsjöns utegym

Kvarnbacksvägen 10, Bromma

Det här populära utegymmet i trä har allt du behöver för en komplett uteträning. Passa på att balansträna, köra bänkpress eller axelpress. Dessutom kan du värva din styrketräning genom att springa ett par varv runt sjön.
Björkhagens utegym

Naturreservat, Nacka

Det här utomhusgymmet var Stockholm Stads första i trä och det finns redskap för det mesta man behöver i träningsväg. Dessutom ligger det i anknytning till motionsspåren i Nackareservaret där man kan passa på att springa innan eller efter styrketräningen.

Akalla Gårds utegym

Imatragatan 230, Kista

Invid Akalla Gårds bollplan, som har både en 11-spels och en 7-spels gräsplan, finns nu även ett komplett utegym i trä. Här kan du träna marklyft, armgång, knäböj, balansträning och mycket mer. Det finns även en räckhäv i olika nivåer.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om helgtips