Miami Open med Venus Williams på spelarlistan är igång. På fredag spelar Marcelos Brasilien mot sommarens värdnation till fotbolls-VM, Ryssland.
Miami Open med Venus Williams på spelarlistan är igång. På fredag spelar Marcelos Brasilien mot sommarens värdnation till fotbolls-VM, Ryssland.

SHL-slutspelet drar igång på allvar, SM-veckan i Skellefteå och massvis av fotbollslandskamper. Här är fem idrottshöjdpunkter att se fram emot i veckan.

SHL-slutspelet

De första kvartsfinalerna spelades redan i helgen – i kväll fortsätter SHL-slutspelet. Serietrean Frölunda ställs mot sexan Malmö medan fyran Färjestad tar emot femman Skellefteå. Bäst av sju matcher gäller där segraren går till semifinal. Nedsläpp 19.00.

Visas: Cmore.

VM-uppladdning 

Värdnationen Ryssland mot favoriten Brasilien. Det är en av landskamperna mot veckoslutet i det sista landslagsuppehållet inför fotbolls-VM. Förutom den matchen spelar också England mot Nederländerna på fredag kväll. 17.00 och 20.45 är tiderna som gäller.

Visas: Viasat sport/Viaplay.

LÄS MER: Skicrosstjärnan satsar på SM – i alpint

Handbollsfest 

Handbollsligan är färdigspelad och de åtta bästa lagen har gått in i kvartsfinalspelet. Måndagen bjuder på två matcher – den första mellan Alingsås och Ystads IF och den första mellan HK Malmö och Sävehof. Bäst av fem matcher gäller. Avkast 19.00.

Visas: Cmore.

Tennis i världsklass 

Vad sägs om Roger Federer, Novak Djokovic, Caroline Wozniacki och Venus Williams? Tennisvärldens storstjärnor samlas i Florida för den 34:e upplagan av Miami Open. Turneringen började i går och håller på ända fram till den första april.

Visas: Viasat sport/Viaplay.

SM-veckan i Skellefteå

Längdskidor, squash, bowling, curling, dans – och mycket mer. SM-veckan i Skellefteå bjuder på mängder av varierande idrott och storstjärnor som Charlotte Kalla, André Myhrer, Frida Hansdotter och Lag Edin. SM-veckan drar igång på onsdag.

Visas: SVT.

LÄS MER: Sveriges motståndare vill se Zlatan i VM: Kan hämma laget

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset