Årets finalister är utsedda.
Årets finalister är utsedda.

Efter många sökande och en tuff urvalsprocess har nu nio finalister till Årets Dörröppnare tagits ut. Bidragen kommer från hela Sverige.

Sveriges bästa integrationsinitiativ fick först skicka in sin ansökan och genomgick därefter en tuff gallringsprocess. I juryn för det nyinrättade priset Årets Dörröppnare sitter bland andra Alexandra Mörner, ordförande för Antonia Ax:son Johnsons stiftelse Axfoundation och dess integrationsinitiativ ÖppnaDörren.

De nio finalisterna kommer i ett första skede att presenteras på scen under Integrationsdagarna, en konferens på temat Sveriges bästa integrationsinitiativ, som går av stapeln i Umeå, Stockholm och Malmö nu i maj. Därefter utses vinnaren av Årets Dörröppnare genom en ceremoni under Järvaveckan den 14 juni.

LÄS MER: Välkommen till Integrationsdagarna

– Alltifrån storbolag till små ideella föreningar har anmält sina integrationsprojekt till Årets Dörröppnare, vilket känns fantastiskt kul, säger Jenny Hedelin, eventansvarig på Metro, och fortsätter:

– Att vi nu uppmärksammar några av dessa positiva exempel i vår rikstäckande integrationskampanj hoppas jag blir en inspiration för andra.

De bidrag som har gått till final är: Comhem, Rockin Pots, Ambea, It-guide, Mitt Livs val, Right to Play, Lärolika, Highway to business och Soroptimisterna.

LÄS MER: Det här är Årets dörröppnare

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset