Gratis är gott. Och helgen innan löning under vad som sägs vara årets fattigaste månad är det mer sant än någonsin. Men oroa dig inte – det finns fullt av roliga aktiviteter att göra i Stockholm i helgen som är billiga, eller till och med helt gratis.

Besök ett museum
Det är ju numera gratis inträde till 18 statliga museer, och flera av dem ligger i Stockholm. Naturhistoriska riksmuseet, Historiska museet och Moderna museet är bara några av alla museum perfekta att tillbringa en söndag på, samtidigt som du med stor sannolikhet kommer att lära dig något nytt.

Utnyttja ditt SL-kort till max
Ett SL-kort är allt annat än billigt, men om du redan har ett kort kan du lika gärna se till att utnyttja det så mycket som möjligt. Du kommer längre ut med kortet än du tror! Siggesta gård på Värmdö, Adelsö på Ekerö och Steninge slott i Sigtuna är några exempel på härliga platser du når med det kortet.

Skridskoåkning i Kungsträdgården
Stockholm stad erbjuder skridsoåkning på flera platser i staden. Sjöisbanorna och de naturfrusna isbanorna är alltid öppna för allmänheten om inget annat anges. Men kolla upp tiderna först för de konstfrusna isbanorna och ishallarna, då bara vissa tider är tillgängliga för allmänheten.
Isbanorna i Kungsträdgården och Vasaparken har fasta öppettider och är gratis om du har egna skridskor. Annars går det att hyra utrustning på plats för en liten slant.

Känn dig som en kunglighet
Det kostar att besöka Sveriges Kungahus, Drottningholms slott. Däremot är det helt gratis att gå på en egen rundvandring i vackra Drottningholms slottspark. Det är öppet året runt, dygnet runt. Kanske inte en perfekt aktivitet när snön eller regnet faller alltför mycket, men en fin vinterdag passar det utmärkt.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset