Första april är dagen då det är fritt fram att lura sina nära och kära. Men vad ska man egentligen hitta på? Här tipsar Metro om fyra enkla spratt du kan spela i dag.

Alamy, TT

Ett glas sockerdricka blir snabbt till ”cola” med hjälp av några droppar Soya. 

Sojacolan
Enkelt och snabbt. Ta en flaska sockerdricka eller någon annan klar läsk och häll upp i en colaflaska. Droppa i soja tills den får samma färg som cola brukar ha och ställ in i kylen. Sprattet är extra effektivt eftersom ”colan” fortfarande kommer att göra det klassiska ”ka-shhh”-ljudet när offret öppnar den.

Frigolit-tricket
Ett billigt och enkelt trick i relation till reaktionerna du kommer få. Köp en väldig massa frigolitkulor och fäst dessa med hjälp av plastpåsar vid fönster som syns utifrån, till exempel vid fönstren på offrets kontor eller hem. Målet är att få offret att tro att hela rummet eller huset är fyllt av frigolit. För en ännu bättre effekt kan du filma offrets reaktion. Billigt och lätt att städa upp!

Yoghurtblåsningen
Till det här sprattet behöver du en valfri yoghurt i portionsförpackning och ett bananskal. Börja med att skära ett lagom stort snitt i botten på yoghurtburken och tömma ut innehållet (detta kan du antingen äta på en gång eller spara till senare). Lägg sedan i bananskalet och återförslut botten med hjälp av tejp eller superlim. Den som nu öppnar förpackningen i jakt på yoghurt kommer att få sig en rejäl överraskning! 

Powerpoint-tricket
Du öppnar ett tomt Powerpointdokument. Du väljer till exempel en bild på en blåskärm, det vill säga den blåa skärmen som dyker upp när Windows har kraschat.  Lägg bilden som framsida till presentationen och sätt den sedan i fullskärm. Invänta sedan paniken hos ditt offer. För ökad effekt kan du lägga en oväntad bild som presentationens andra sida som dyker upp när offret klickar någonstans.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset