Det sägs att gratis är gott och det kanske stämmer, men framförallt är det kanske ytterst aktuellt sista veckan innan lön på vad som sägs vara årets fattigaste månad. Malmö är fullt av roliga grejer att göra. Här kommer några tips på gratisaktiviteter.

Gå på träningsmatch FC Rosengård B.I.F
Pildammsvägen 10, 211 46 Malmö
För den som älskar fotboll har träningsmatcherna satt igång. FC Rosengårds möter B.I.F lördagen den 27/1 på Malmö IP och på deras träningsmatcher är det alltid fritt inträde som gäller. Ta med en termos och en filt och heja på en av Sveriges bästa fotbollsföreningar och stadens stoltheter.

LÄS MER: ”Här är Malmös bästa kaféer”

Måkläppen
Måkläppen, 239 40 Falsterbo
För friluftsentusiasten eller bara för den som vill titta på sälar är en utflykt till Måkläppen en bra destination. Måkläppen är ett naturreservat och en sandig halvö vid Falsterbonäset och du tar dig hit lättast med buss 100 eller bil. Packa matsäck, gummistövlar och kikare snarast, för sista chansen för säsongen att besöka Måkläppen är den sista januari. Tänk på att klä dig varmt för promenaden är lång!

Malmö Konsthall
S:t Johannesgatan 7, 205 80 Malmö
Malmö Konsthall ligger ett stenkast från Triangeln och är ett av Nordeuropas största rum för samtida konst. Sedan i höstas har besökare kunnat se verk av tre konstnärer som alla arbetar med grafiska och teknologiska tryckprocesser. Sista chansen att se utställningen Pressure imprint är den 28 januari.

Biblioteken i Malmö
Biblioteken runt om i Malmö bjuder på mer än bara låneböcker och tysta lässalar. Det bjuds in till samtal, filmkvällar och sagostunder. I Malmö finns det 13 bibliotek runt om i staden, har du varit på alla?

LÄS MER: ”Här är fem bra nattklubbar i Malmö”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Malmö helgtips