I Stockholm finns det mycket att hitta på för barnfamiljen på lovet.
I Stockholm finns det mycket att hitta på för barnfamiljen på lovet.

Julledighet betyder massor av tid tillsammans. Passa på att fundera över vad just er familj gillar att göra. Här är några tips på hur du maxar jullovet med barnen.

Lär er klättra tillsammans

Karbin Klätterhall
Västberga allé 60, Hägersten 

Dästa av julmaten kan det vara kul att göra någonting aktivt tillsammans. Prova på klättring med hela familjen. Öppet varje dag under jullovet och med drop-in så att man inte behöver boka i förväg. Passar barn över sex år. 

Var nyfikna på museum

Tekniska museet
Museivägen 7, Norra Djurgården

Ta tillvara på barnens nyfikenhet och upptäckaranda och styr stegen mot ett museum. Tekniska museet har ett späckat julschema med alltifrån el-shower, workshop i att bygga julbelysning och VR-spel. I den aktuella utställningen Winter Games kan hela familjen prova olika vintersporter och utmana varandra på en femkamp.

LÄS MER: Här är fem gratisaktiviteter i Stockholm 

Låt barnen leka av sig ordentligt

Kaatach
Energivägen 2B, Tyresö

Låt barnen leka av sig på ett av Stockholms lekland. Under mellandagarna får Kaatach besök av en trollkarl, barnen kan gå på trafikskola eller se en piratshow. Stora ytor och gott om saker att sysselsätta sig med.

Odla er kulturella ådra

Kulturhuset Stadsteatern
Sergels torg

Jullovet kan även innebära en chans att få vara lite kulturella. Passa på att besök ert lokala bibliotek och botanisera bland böckerna. På Stadsteatern kan familjen även gå på marionetteater, se Hayao Miyazakis film ”Ponyo på klippan vid havet” eller lära sig om dinosaurier under mellandagarna.

LÄS MER: Här är Stockholms bästa restauranger

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset