Sara Berndtsson tycker inte att man ska missa brunchen på Studio HPKSM.
Sara Berndtsson tycker inte att man ska missa brunchen på Studio HPKSM.

Det är något med brunchens karaktär som gör den så perfekt, det är en sen frukost och tidig lunch i ett där morgonpigga och sjusovare kan mötas. Sätt av lite tid och ge dig ut på brunchäventyr i helgen, här är Metros krogskribent Sara Berndtssons tre bästa tips.

Studio HPKSM, Storgatan 22
Lördagar 11.00-15.00
Pris: Smårätter från 45 kr
Ett gammalt garage på Storgatan gick från att vara espressobaren Mahognys kaffeförråd till att bli en av Göteborgs minsta restauranger. Från morgon till kväll bjuds det på lika delar bra musik och vällagad mat. Under brunchen serveras bland annat klassikern eggs bennedict, gazpacho, sniglar och kalvfrikadeller i tomatsås. Förutom ett imponerande utbud av italiensk hantverksöl kan du svepa ned en croissant med en bloody mary eller bubblande mimosa för nästan inga pengar alls.

LÄS MER: Här är Göteborgs bästa krogar

Restaurang Atelier, Södra hamngatan 24
Lördagar 12.00-14.30
Pris: 275 kr
God mat har förmågan att förflytta en i tid och rum och restaurang Atelier på Hotell Pigalle tar dig till en pompös takvåning i Paris, tidigt 1900-tal. Här kan du avnjuta en lyxig trerätters på väl utvalda råvaror med en söt avslutning. Kanske i sällskap av någon du håller kär eller varför inte ge dig ut på ett litet äventyr ensam med en pocketbok som reskamrat? Spontanitet är härligt, men det kan vara bra att boka bord innan om du säkert vill få plats på denna populära brunch.

Boulebar Rosenlund, Rosenlundsgatan 8
Lördag och Söndagar 10.30-15.00
Pris: Vuxen från 250 kr, 0– 95 kr för barn upp till 15 år.
Här möts du av en rejäl Sydfransk brunchbuffé med bland annat mustig lammgryta, quiche lorraine, charkuterier och goda ostar. Brukar det vara svårt att locka med familjens vresiga tonåring? Lugn, Boulebars dignande dessertbord med våfflor och strössel i regnbågens färger charmar de flesta. Här kan hela släkten eller kompisgänget med rastlösa småbarn samlas, stora bord med plats för många och spring i benen är inga problem, ett parti boule finns nära till hands.

LÄS MER: ”Makalös mat men trist dryckesutbud”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset