Hotellbaren på Avalon är en av platserna som Jesper Lögdahl tipsar om.
Hotellbaren på Avalon är en av platserna som Jesper Lögdahl tipsar om.

Det finns inget bättre än att leka turist i sin egen stad och hänga med riktiga turister. Således är hotellbarer ett perfekt häng everyday of the week and twice on sunday, som vi brukar säga. Här är Jesper Lögdahls bästa tips.

Hotel Clarion Post, Drottningtorget 10

Precis vid centralstationen ligger det gamla posthuset med en finfin bar i botten. En av stans längsta bardiskar känns det som och även om någon mäter och ger mig fel så spelar det ingen roll hur lång bardisken är egentligen. För det är ju inte därför vi går dit. Postbaren är en briljant plats att mötas på. Torsdag till lördag är det sköna dj:s på plats som spelar finfin musik till de goda drinkarna. Och så kan man göra en snabb get away till tåget om sällskapet inte håller måttet.

LÄS MER: Här hittar du bästa after worken i Göteborg

Hotel Bellora, Kungsportsavenyen 6
Mitt på Avenyn ligger Bellora som i vår återigen öppnar upp sin Cielo Rooftop Bar där man kan sitta och njuta av stadens brus. Nu är det lite kallt för att sitta på takterrassen, dessutom är det som sagt stängt, men då passar Upstairs at Bellora bra för där finns det en varm brasa. Och mängder av Prosecco och Aperol Spritz så klart.

Heaven 23, Gothia Tower, Mässans gata 22
Vi får ju ändå kalla toppbaren i Gothia Towers någon form av klassiker. Det pratas väldigt mycket om deras räkmacka, men strunta nu i den. Ta istället hissen upp och sätt dig ner och njut av utsikten, en god cocktail och eventuellt vänner om sådana finns att tillgå. Fredagar och lördagar gästas cocktailbaren av, förhoppningsvis, trevliga dj:s så stämningen burkar vara på topp.

Avalon, Kungstorget 9
År 1982 släppte Roxy Music en fantastisk låt med samma namn som hotellet. Det har kanske inget med saken att göra, men det är värt att påpeka nu när ni går dit. Vid Kungsportsplatsen ligger denna hotellbar som är totalt White Guide-material och har fått deras utnämningar flera år i rad. Perfekt för den som lördagshoppat i det närliggande butiksklustret och vill avsluta, eller ta en paus, med en god drink.

LÄS MER: Fem museum och utställningar att besöka i Göteborg

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset