Fratelli Gridelli är en av restaurangerna som Sara Berndtsson tipsar om.
Fratelli Gridelli är en av restaurangerna som Sara Berndtsson tipsar om.

Om längtan till Italien blir för stark men semesterkassan skral finns det några guldkorn i Göteborg som tar dig dit på ett ögonblick. Det bästa är att du inte behöver packa varken väska eller boka flygbiljett, det räcker gott med att vara hungrig.

Fratelli Gridelli, Tegnérsgatan 26
Öppettider: Måndag-lördag 8-15
Italiensk frukost kan vara något så enkelt som en espresso på stående fot, men här får du är en rejälare start på dagen, varje morgon förvandlas bardisken till en böljande buffé med allt som är gott; färskpressad juice, ostar, mackor och söta saker. De serverar förutom frukost, brunch och lunch en espresso svart som natten. Ett besök hos Fratelli Gridelli slutar nästa alltid med att du kommer hem med en bit av Italien som en solmogen apelsin eller en pepprig olivolja från deras deli.

LÄS MER: Göteborgs bästa bruncher

BOV, Gibraltargatan 20
Öppettider: Tisdag-Söndag 17-22
På Lilla Napoli i Falkenberg kan du äta Sveriges bästa napoletanska pizza. Men sedan i april går det också bra att få sig en slice i Johanneberg. Hos BOV finns det tre pizzor att välja på, en lite längre vinlista och framförallt en stor portion trevlig service. Det märks att det unga gänget bakom restaurangen har stor passion för pizzor och bra råvaror. Allt som finns på pizzorna säljs också i delikatess och grönsaksbutiken som ligger i samma lokal.

Trattoria la strega,Aschebergsgatan 23B
Öppettider Tisdag-lördag, 17-sent, söndag 16-sent
Rustikt, genuint, italienskt och ett riktigt spännande utbud av naturviner. En längre beskrivning behövs egentligen inte av denna restaurang. Det är klassiska rätter på menyn men de jobbar fullt ut med råvaror i säsong och anpassar sig efter det leverantörerna har hemma vilket skapar oväntade kombinationer som inte alltid känns så italienska. Menyn kan variera flera gånger i veckan, men en som alltid finns är den himmelska parpadelle pastan med kungskrabba.

LÄS MER: ”Makalöst mat men trist dryckesutbud”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset