Boxar, blöjpaket och välling – så här får du babyprylarna gratis.
Boxar, blöjpaket och välling – så här får du babyprylarna gratis.

Boxar, blöjpaket och välling – det mesta du kan tänkas behöva när ditt barn har kommit finns att få gratis om du tecknar upp dig hos företagens kundklubbar. Här är fem exempel på produkter som företagen fullständigt kastar över gravida eller nyblivna föräldrar.

Babyboxar från apoteken

Hos apoteken vimlar det av babyboxar som ni som föräldrar kan hämta ut. Innehållet i dem varierar, men surfa in på de respektive apotekens hemsidor och se vad just de erbjuder – och hur man får tag på en box. Vanligtvis brukar det finnas en nappflaska, blöjor, välling och våtservetter. Ingenting stoppar en från att bli medlem i flera kedjor och hämta hem fem, sex boxar.

Libero startbox

Även Libero har ställt sig i kön för att skänka produkter till nyblivna föräldrar, och erbjuder också de en startbox. Upp till att barnet är en månad gammal (såvida du inte adopterar) kan du få hem boxen, som innehåller allt från blöjor, leksaker och andra bra-att-ha-saker. För att få ta del av boxen måste du bli medlem i Liberoklubben.

LÄS MER: Psykologen: Då kan dina barn ta skada under en skilsmässa

Babybag

Har du inte varit en av alla blivande föräldrar som sprungit fram och tillbaka mellan apoteken för att hämta ut babyboxar? Misströsta inte, även på BB, sjukhus och MVC:s erbjuds det ett gratis startpaket. Babybag, som det heter, innehåller produkter som du behöver för att kicka igång de första veckorna. Fråga personalen om det finns där just du befinner dig.

Gravidpaket från Allt för föräldrar

Forumet Allt för föräldrar har även de dragit sitt strå till gratis babyprylar-stacken. I deras gravidpaket får du ta del av värdecheckar och erbjudanden som passar dig som väntar barn, men även produkter som är bra att ha hemma när barnet är fött. Exakt vad som paketet innehåller är lite grisen i säcken, men någon slags behov fyller det säkerligen.

LÄS MER: Experten: Så lär du barnen att läsa

Gratis gravidförsäkring

Många försäkringsbolag erbjuder kostnadsfria gravidförsäkringar som ger ett skydd under graviditeten för den gravida, barnet och partnern. Gratisförsäkringarna ger dock bara ett grundläggande skydd, så se över villkoren ordentligt. För den som vill ha ett mer heltäckande skydd så finns gravidförsäkringar som kostar.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset