Kristian Weineholm, till vänster, och Tomas Flygare har hyllats för att de hjälpte Tove.
Kristian Weineholm, till vänster, och Tomas Flygare har hyllats för att de hjälpte Tove.

Tove Mattsson, 16, såg inte scenen från sin rullstol – och lyftes därför upp av några okända män. Här är två av de hyllade hjältarna.

När rullstolsburna Tove Mattsson, 16, skulle se favoritbandet Ghost på Sweden Rock fick hon en oförglömlig upplevelse. Några okända män bar henne på sina axlar under konserten så att hon skulle se bättre.

Metro skrev om händelsen och männen har hyllats i sociala medier. Kvällsposten har lyckats hitta två av de okända hjältarna: vännerna Kristian Weineholm och Tomas Flygare.

– Vi fick ut fullt av den här konserten, jag är lång och ser bra. Det var när jag vaknade dagen efter som jag kände: ”Vilken grej!”, säger Kristian Weineholm till Metro.

I en timme hjälptes han och de andra åt att lyfta upp Tove. Han är tagen av den uppståndelse som deras handling har resulterat i.

– Vi såg det hennes mamma skrev på Facebook, det var väldigt rörande, säger Kristian.

Tove Mattson hade inte namnen på de som hade hjälpt henne när Metro pratade med henne på söndagen.

– Jag vill bara kunna tacka dem, sa hon då.

Nu har hon möjlighet att kontakta åtminstone två av dem. Kristian Weineholm tycker att det är en självklarhet att hjälpa till om man kan.

– Det var jättehärlig stämning runt omkring, den ena hårdingen med längre hår och mer skägg än den andra. Många tyckte att vi gjorde en bra grej, säger han.

►LÄS MER: Rullstolsburna Tove, 16, såg inte scenen – då ryckte hårdrockarna in

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset