Metro Esport har gjort det lätt för dig att plocka russinen ur kakan under Dreamhack Summer och tipsar om fyra saker du verkligen inte får missa under festivalen.

Battlerite! Amirite?

Ringer det en klocka när du hör ”Bloodline Champions”? Stunlock Studios är utvecklarna bakom spelet som var in och vände på Dreamhack-golvet för några år sedan.

Samma studio ligger bakom Battlerite som delar en del likheter med det tidigare nämnda spelet. Kort och gott kan man säga att det är ett moba (multiplayer online battle arena) där allt utom lagfajterna är bortrensat. Det är med andra ord snabb och actionfylld fighting med brawler-vibb. Under Dreamhack Summer anordnas den första stora lan-turneringen i spelet när premiärsäsongen av Battlerite Pro League ska avgöras. Nästan 700 000 står på spel! Ett solklart val för den som om några år vill säga ”jag var där” om spelet visar sig bli det nya svarta i esporten.

När? 16–17 juni.

LÄS MER: Godsent-spelarna uppköpta – blir Red Reserves nya CS-lag

Nyblivna Red Reserve  får det tufft

Det är en riktigt spännande uppställning lag som samlas i Jönköping för Counter strike-turneringen Dreamhack Open. Och det kommer att bli tufft för det hemmalaget Red Reserve som fram till igår bar namnet Godsent. North, AGO, Gambit och Optic är bara några av de namn som står emellan svenskarna och pokalen. Förhoppningsvis får man anledning att piska av Sverige vs Danmark-hypen igen när det är dags för final.

När? 16–18 juni.

Mer om Dreamhack Open hittar du här.

Quackniix sista med Fnatic

Fnatics Heroes of the Storm-lag har haft ett turbulent halvår. Från femman som tidigare hade varit Europas dominanter föll den ena spelaren efter den andra. Tidigare i juni meddelade lagkaptenen Dob ”Quackniix” Engström att han fått kicken av organisationen och att han i stället kommer att spela för Zealots nästa split.

Men innan HGC går in i andra spliten ska Mid Season Brawl avgöras på Dreamhack Summer. Det blir med andra ord den svenske 22-åringens sista turnering i Fnatic-tröjan. Laget har chans att knipa MSB-titeln för andra året i rad. Blir det ett avslut på topp eller en flopp?

Slutspelet håller på 16–18 juni.

LÄS MER: Metro Esport teamar upp med Dreamhack för sommarens lan-fest

Supersvensken i Fortnite

Förra årets vinterupplaga av Dreamhack vann han Fortnite-tävlingar tre dagar i rad. Men det var innan spelet fullkomligt exploderade i popularitet. I år är Fnatics Johan ”Ettnix” Bengtsson tillbaka som det stora dragplåstret i Dreamhack Fortnite Allstars där han sannolikt kommer spöa upp motståndarna. Så vill du se hur ett proffs gör för att bli #1 så är det här inget du ska missa.

Folk på plats på Dreamhack har dessutom chans att spela med de inbjudna profilerna. Det gäller alltså att vara först i kön och paxa Ettnix.

När? TBA.

Metro Esports Monter 😉

Kom förbi och säg hej för bövelen. Kanske tycker du att vi borde skriva om Warcraft 3, tycker att det är för mycket Counter strike-fokus eller har en esportfråga som du alltid har velat ha svar på? Eller så tycker du bara att vi gör ett grymt jobb. Välkomna!

LÄS MER: Så ska eye tracking göra dig till en bättre spelare

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset