Välj höstaccessoarer som får dig att se snyggare och mer välklädd ut – inte tvärtom. Metros moderedaktör Martin Hansson tipsar dig om de mest värmande accessoarerna och berättar var de finns.

Höstkylan är här och med den behovet av varmare kläder och accessoarer. 

Under vinterhalvåret är det lätt att stilmässigt falla med i termometerns sjunkande grader och enbart välja kläder och accessoarer för att slippa frysa. 

Men välj accessoarer som gör dig snyggare och får dig att se mer välklädd ut – inte tvärtom. Det funktionella behöver inte utesluta det stiliga. Detaljerna kan många gånger vara avgörande för din klädsel och intrycket du gör. Framförallt är accessoarerna ett smart sätt att variera din klädsel på.

Mössan är ett självklart alternativ för att slippa frysa om öronen. En grå, marinblå eller kanske kamelfärgad ribbstickad luva i ullkvalitet är alltid snyggt. Finast på de flesta blir mössan med ett uppvik som är nerdragen till halva öronen.

LÄS Fler modetips på Martins blogg

Bland halsdukarna finns det många modeller att välja på. 

I höst har grungen gjort sig påmind och en rutig halsduk kan vara lika cool som klassisk. Om du har en minimalistisk enfärgad look kan du här satsa på mer färg och mönster. Låt halsdukens material vara i fokus och välj en i cashmere, ull eller bomull. Undvik akryl som varken klarar väta eller kyla.

Personligen tror jag att det är tacksamt att investera i en mössa du trivs med, en halsduk du knappt vill ta av dig och ett par snygga svarta eller bruna skinnhandskar – inte minst med de senaste kalla vintrarna i färskt minne.

Lotta Bergseth
Polotröjan är höstens populäraste plagg och är stilig till en rutig halsduk.
Bästa pris! H & M - 79 kronor
H & M - 249 kronor
Tiger of Sweden - 799 kronor
Acne - 890 kronor
Filippa K - 349 kronor
Drake's - 2 200 kronor
Cheap Monday - 199 kronor
The Blue Uniform - 299 kronor
Metro älskar Missoni - 950 kronor
Johnstons - 699 kronor
Ralph Lauren - 950 kronor
Bra köp! Bläck/MQ - 399 kronor
Ben Sherman - 599 kronor
Lotta Bergseth
Martin har på sig: Jacka – Tiger of Sweden/NK, 3 490 kronor, polotröja – H & M 399 kronor, byxor – H & M 499 kronor, skor – Loake 2 400 kronor

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset