Hajpen kring handkameraskräckisen ”Paranormal activity” har varit enorm på andra sidan Atlanten.

Publiken flydde i skräck under provvisningarna och enligt filmbolaget Paramount var självaste Steven Spielberg övertygad om att filmen var hemsökt. PR-trick eller inte så kommer filmen till Sverige på fredag.
– Jag älskar stilen där man berättar ur förstapersonsperspektiv, som i ”This is Spinal Tap” och förstås "The Blair Witch project".

Publiken blir en del av det som händer, säger debutregissören Oren Peli, som gjorde filmen med en budget på enbart 100 000 svenska kronor, till IGN.

Hittills har ”Paranormal activity” dragit in över 600 miljoner kronor i USA och Kanada vilket gör den till den mest lönsamma independentfilmen någonsin.

En framgångssiffra som till och med skakat liv i de gamla ”Blair Witch”-skaparna som nu planerar en uppföljare till 1999 års stilbildande lågbudgetsuccé.
– Jag skulle inte vara helt ärlig om jag sa att jag inte är avundsjuk på ”Paranormal activity”. Jag borde kanske gå tillbaka och mjölka det här en vända till, säger Eduardo Sánchez, en av regissörerna bakom "Blair Witch project", till The Toronto Star.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset