Faze Pubg-lag med David "Fuzzface" Tillberg Persson och CS:GO-giganterna Astralis kämpar båda om en titel i helgen.
Faze Pubg-lag med David "Fuzzface" Tillberg Persson och CS:GO-giganterna Astralis kämpar båda om en titel i helgen.

Det är i Stockholm det händer i helgen. Två ligor avslutas med finaler i S huvudstaden och även i Danmark rundas året av.

ESL Pro League – CS:GO

Varken Ninjas in Pyjamas eller Fnatic lyckades ta sig över strecket och till finalerna i ESL Pro League. Inte någon annan svensk för den delen heller. Vid den här tiden förra året var Astralis decimerade när Nicolai ”Dev1ce” Reedtz var ute ur spel på grund av magproblem. För danskarna står alltså en skön revansch på spel.

Just nu är slutspelet igång och under lördagen spelas semifinaler och det kommer garanterat bli bra CS:GO att följa.

LÄS MER: Nya satsningen i CS:GO – hakar på battle royale-trenden

GLL säsong 3 final – PUBG

Nobelberget blir för andra året i rad skådeplats för den stora finalen i GLL. Världens bästa PUBG-lag samlas i Sverige för att göra upp om närmare 1 000 000 kronor. Om man vill heja på svenskar så gäller det att hålla ögonen på lagen Faze och Knights med David ”Fuzzface” Tillberg Persson respektive Carl ”Draedon” Birgersson.

Vem som får gå hem med pengarna avgörs under lördagen.

Elitserien i CS:GO säsong 1

En av flera ligor som gjort entré i esportlandskapet under året ska kröna första säsongens mästare. Semifinalerna avgjordes under fredagen och på lördagen är det dags att se vilka som tar hem finalen. Gävlelaget Frillkammare har redan knipit en finalplats och i skrivande stund fajtas lagen lotb och Granit Gaming om den andra.

LÄS MER: Erik Glanell: Fullträffar och missar från årets Dreamhack Winter

MegaFon Winter Clash

Ludwig ”zai” Wåhlberg är ende svensk att med sitt Team Secret kämpa om nära tre miljoner kronor i Dota 2-turneringen MegaFon Winter Clash i Moskva. Laget som knep en andraplats i senaste majorn slåss under lördagen för fortsatt överlevnad i turneringens nedre bracket. Kör hårt!

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset