Nutellapizza, fruktcocktailpizza och nu: julbordspizza! Från Kroppkärrs pizzeria kommer nu det perfekta julalternativet för pizzaälskare.

Köttbullar, prinskorv, inlagd sill, kallrökt lax, skinka och rödbetssallad. Det är bara några av ingredienserna på julbordspizzan från Karlstad.

– Den är ny faktiskt. Den gjorde vi efter en rekommendation från kunderna, säger Metin Kizil som äger pizzerian.
 

►LÄS MER: Efter nutellapizzan – nu är fruktcocktailpizzan här


Under året har han bland annat uppmärksammats för sin vulkanpizza, fylld av nutella, frukt och choklad. Men nu har pizzerian alltså lanserat ett julbordsalternativ, efter tips från en kund.

– Vi fixade första till kunderna och de var ganska nöjda. Vi smakade tillsammans och körde på, säger Metin Kizil till Metro.


►LÄS MER: Vulkanpizzan från Piteå gör succé på nätet


Göteborgsposten skriver att det är landets första julbordspizza. Men redan 2011 rapporterade Dagens nyheter om pizzerian Marios i Arvidsjaur som sålde en julbordspizza. Den var dock av normal storlek. På Kroppkärrs pizzeria i Karlstad väger julbordspizzan sex kilo och rekommenderas för 6-8 personer. Priset är också satt därefter. En familjepizza kostar 1 000 kronor.

– Den har allt. Julskinka, fläsklägg, korv, köttbullar, kallrökt lax, inlagd sill, rödbetssallad, potatismos, broccoli. Det är rätt många saker på pizzan faktiskt.

En mindre version av pizzan, för 1-2 personer, går att köpa för 150 kronor.


►LÄS MER: Adel, 42, och hans fru bakar pizzor till ensamkommande flyktingbarn

Privat

Metin Kizil och hans julbordspizza.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa