Hårda paket i alla ära men det är ju också väldigt härligt med mjuka klappar. Den där svarta kavajen till basgarderoben är roligare att få än att köpa själv. Metromode listar de bästa modeklapparna för julen 2016.

Mobilskal,  The Case Factory.

Ring från Stockholms auktionsverk. 

Clinique, Moisture Surge Overnight-Mask.

H&M.

 Dylan Blue.

S ammetsdröm från J.Lindeberg.

Linnevatten från svenska Washologi.

Klassiska Herrboots från R.M Williams.

Soft Goat by Petra Tungården.

1.  J.Lindeberg

Sammet är stekhett på modehimlen hösten 2016. Var ditt snyggaste jag på nyår och glassa runt i denna sammetsdröm från J.Lindeberg.

Pris 4000 kronor. 

2. Myspys.

Julen är en tid för vila och när du krupit upp i soffan med en glögg passar detta mysset Bread & Boxer riktigt bra.

Pris: Hoodie, 599 kronor, byxa, 499 kronor

3. Skor.

Klassiska Herrboots från R.M Williams är en riktigt bra investering. Sköt om dem och de följer dig troget i minst 10 år.

Pris: 4 500 kronor

►LÄS MER: Onlineshoppa – Metro guidar dig rätt genom djungeln

4. Nytvättat.

Alla vill lukta gott, linnevatten från svenska Washologi ger dina kläder en fräschör och en nytvättad doft. En parfym för dina kläder.

Pris:159 kronor

5. Dylan Blue.

En sensuell och maskulin doft är alltid uppskattat. Från Versace kommer doftsensationen Dylan Blue. Djärv och passionerad men bejakar sin mjuka sida. Bergamott, svartpeppar och rökelse. Ett riktigt nyårsfyrverkeri.

Pris: från 455 kronor

6. Stockholms Auktionsverk.

Ge bort något unikt – något som bär på en historia. Fynda din julklapp second hand eller på auktion. Gå ihop hela tjocka släkten och blända mamma eller mormor med en riktig tungviktare som denna ring från Stockholms auktionsverk. 

Pris:  7 500 kronor

7. Soft Goat by Petra Tungården.

Julen i särklass mjukaste gåva har jag designat för Soft Goat. Ge bort lite extra ombonad. Ett mjukiskit i 100 % cashmere som garanterat värmer dina nära och kära när graderna sjunker.

Pris: från 1 695 kronor. 

8. The Case Factory.

Snyggt – och praktiskt. Skäm bort fashionistan med säsongens trendigaste skal från svenska The Case Factory. Gör presenten mer personlig genom att trycka mottagarens initialer i guld (kan göras på hemsidan).

Pris: 795 kronor

9. Clinique, Moisture Surge Overnight-Mask.

Nya uppdaterade Clinique, Moisture Surge Overnight Mask beskrivs målande som ett stort glas vatten för hyn. Intensiv återfuktning som garanterat kommer få alla torrisar att jubla av lycka.

Pris: 395 kronor

10. H&M.

Plagg med iögonfallande detaljer är vad modevärlden trånar efter just nu. Säsongens it-plagg är utan tvekan moderna klassiker med en tvist. Trolla fram en silhuett i ett svep med vinterns finaste skjorta.

Pris: 299 kronor

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Jul