Caroline Sandström besökte en frisör för första gången på ett år. Så här blev resultatet.
Caroline Sandström besökte en frisör för första gången på ett år. Så här blev resultatet.

Har du ett trött och slitet hår? Metros skönhetsexpert Caroline Sandström testar knepen som får håret att se friskare ut, och låter Corinne på salongen Corinne & Friends visa vägen till de bästa produkterna.

Gustav Gräll
För att fräscha upp håret räcker det ofta med att klippa topparna några centimeter och lägga i en toning.
Gustav Gräll
"Vi vet hur vi ska skapa den look vår kund efterfrågar", säger Corinne Henriksson.
Gustav Gräll
Så här blev resultatet.
”Den här inpackningen är kanon för ett färgat hår. Den är vårdande men tynger inte ner, samtidigt som den skyddar din färg.”
”Som en bodylotion för håret. Tynger inte ner, gör det inte fett och gör det inte för glansigt. Både ant-istatisk och tar bort frissighet.”
”Den här ’leave in’-produkten är perfekt för dig som  både vill bevara färgen – och samtidigt skapa volym i  ditt hår.”
”Det här värmeskyddet har en lite mer krämig konsistens vilket jag gillar, och det tynger inte ner håret. Det motverkar även frissighet.”
”Hårnålen är perfekt om du har en dålig hårdag och vill fästa upp håret snabbt. Den perfekta accessoaren att ha med sig i handväskan.”

Klicka vidare i bildspelet för att se Corinne Henrikssons fem bästa produkttips för ditt hår. Mer om skönhet hittar du här

Det var lite mer än ett år sedan jag var hos frisören. För precis som många andra har jag frisörskräck. Jag brukar skylla på att jag oftast inte blir nöjd med min frisyr efteråt men egentligen beror det nog på ren lathet. Jag tänker, ”Det går väl lika bra att göra det själv”, när jag egentligen vet svaret. 

– Att klippa och färga sitt hår hemma är upp till var och en såklart. Men vi som jobbar som frisörer har gått en utbildning och är specialister inom färg. Vi vet hur vi ska skapa den look vår kund efterfrågar, säger Corinne Henriksson. 

–   Skillnaden är, när man experimenterar hemma, att man oftast inte klipper sitt hår jämnt, att man använder en trubbig sax som kan skada topparna vilket gör att de lättare klyver sig, att man råkar färga håret i oönskad färg eller att man använder för starka produkter som kan skada det. Sedan kommer man till oss för att få ordning på sitt hår. Men tyvärr leder det oftast till ett dyrare pris eftersom man måste ”rädda” situationen. 

–   Så om anledningen till att man klipper eller färgar håret hemma är för att spara pengar är det ingen bra idé i   längden. 

Det krävs inte så mycket för att håret ska se friskt, välvårdat och fräscht ut. Oftast räcker det att man bara klipper några centimeter av topparna. Annars är en toning ett av de bästa ­alternativen, menar Corinne.

–   En toning går fort att göra och är inte lika stark som en färgning. Den skapar  mer liv i håret samtidigt som den vårdar. Om håret till exempel inte är helt ”friskt” blir det lättare fett och mer statiskt. Men när det är nytonat, precis som ditt hår är nu, håller det sig fräscht mycket längre.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset