Kastandet av brudbuketten.
Kastandet av brudbuketten.

Fotografen Grace Gelder har ingått äktenskap på alldeles egen hand.

Amy Grubb
Bröllopsstassen.

Grace Gelder beskriver hur hon lyssnat på Björks låt Isobel på gymnasiet där en av stroferna lyder: "My name’s Isobel, married to myself", något som hon relaterade starkt till.

London-fotografen berättar för tidningen The Guardian hur hon byggt upp ett strålande förhållande med sig själv i sex år och att hon kommit fram till beslutet efter en tids självförverkligande.

Familjen hade sedan länge vant sig vid Grace förkärlek för det vilda och det märkliga. "Så länge du är glad, så är vi nöjda", var deras reaktion.

Efter friandet som skedde på en parkbänk på Parliament Hill till själva ceremonin i mars hann det dyka upp några tvivel på vägen om den stora gesten, men de överkoms.

Den stora dagen i mars hade allt, tyckte Grace Gelder, liksom hennes omkring 50 bröllopsgäster . Hon hade köpt ring, formulerat bröllopslöfte och kysste en stor spegel.

"Bara för att jag är gift med mig själv betyder det inte att jag inte är öppen för att dela ett bröllop med någon annan en dag", säger hon till The Guardian.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset