Kastandet av brudbuketten.
Kastandet av brudbuketten.

Fotografen Grace Gelder har ingått äktenskap på alldeles egen hand.

Amy Grubb
Bröllopsstassen.

Grace Gelder beskriver hur hon lyssnat på Björks låt Isobel på gymnasiet där en av stroferna lyder: "My name’s Isobel, married to myself", något som hon relaterade starkt till.

London-fotografen berättar för tidningen The Guardian hur hon byggt upp ett strålande förhållande med sig själv i sex år och att hon kommit fram till beslutet efter en tids självförverkligande.

Familjen hade sedan länge vant sig vid Grace förkärlek för det vilda och det märkliga. "Så länge du är glad, så är vi nöjda", var deras reaktion.

Efter friandet som skedde på en parkbänk på Parliament Hill till själva ceremonin i mars hann det dyka upp några tvivel på vägen om den stora gesten, men de överkoms.

Den stora dagen i mars hade allt, tyckte Grace Gelder, liksom hennes omkring 50 bröllopsgäster . Hon hade köpt ring, formulerat bröllopslöfte och kysste en stor spegel.

"Bara för att jag är gift med mig själv betyder det inte att jag inte är öppen för att dela ett bröllop med någon annan en dag", säger hon till The Guardian.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset