"Skam" blev en succé även i Sverige.
"Skam" blev en succé även i Sverige.

Den oerhört populära serien "Skam" blev framgångsrik långt bortom Norges gränser. Nu står det klart att sex länder ska göra egna versioner av serien på sitt eget språk.

Efter fyra säsonger sändes det sista avsnittet av ”Skam” i somras, till mångas stora sorg.

Nu står det klart att NRK, Norges motsvarighet till SVT, har skrivit på avtal för att låta USA, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Nederländerna göra egna versioner av ”Skam”, skriver Business Insider.

Betafilm kommer att producera de europeiska versionerna. I avtalet ingår också rådgivning från NRK för att serien ska bli återskapad på bästa möjliga sätt.

LÄS MER: ”Kinesisk partipress hyllar ”Skam””

Rättigheterna till den amerikanska remaken såldes redan i december 2016 till Simon Fuller, mannen bakom amerikanska ”Idol”. Under onsdagen meddelande Ricky Van Veen, Facebooks chef för kreativ global strategi, att serien kommer att sändas på Facebook. Deras satsning Facebook Watch lanserades för amerikanska användare i augusti och ”Skam” blir en av serierna som tjänsten visar nästa år.

För att säkerställa seriens framgång kommer skaparen Julie Andem att leda arbetet som ”showrunner”,  för den amerikanska versionen.

LÄS MER: Quiz: Klarar du de riktigt svåra frågorna om Skam?”

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Tv-serier tv Skam