Med den här lappen lurar en man parkeringsvakter runt om i Stockholm. Läs den noga så förstår du att den är oäkta.
Med den här lappen lurar en man parkeringsvakter runt om i Stockholm. Läs den noga så förstår du att den är oäkta.

Lappen ser ut som ett vanligt parkeringstillstånd. Men är i själva verket oäkta. Trots det har p-tillståndet lurat många, enligt grannar till personen som kör bilen. "Han får gärna åka dit".

Det här parkeringstillståndet har en bilägare lurat flera parkeringsvakter med. Trots att det är oäkta.

Texten som är skriven på tillståndet börjar normalt: ”Fordonet får utan tidsbegränsning parkeras på sådan plats där parkering enligt lokala trafikföreskrifter är förbjuden…”

Men sen blir texten annorlunda: ”Tillståndet ger innehavaren rätt att inom Stockholms län parkera så att han tar upp lika mycket plats som en hop med tjugo mulor, (oläsligt), en get samt en mindre armé av pygméer från det Afrikanska inlandet. Om du klagar på parkeringstillståndet (oläsligt) gör dig lustig så blir du bestraffad med att en febrig kamels tusen loppor hemsöker d…(oläsligt).”

Tillståndet är skrivet som att det är utfärdat av länsstyrelsen i Stockholm. Personen har också använt sig av länsstyrelsens logga.

En granne till mannen som äger tillståndet la upp en bild på det på sin Facebooksida. Grannen skriver via Facebook till Metro:

– Han fick böter nån gång i veckan innan han skaffade den där lappen. Sen dess har jag inte sett en enda bot på bilen.

Han använder alltså lappen och slipper böter?

– Ja. På en annan av sina bilar har han en handikappskylt som jag är övertygad är falsk den med, men den ser mer äkta ut, skriver grannen.

På länsstyrelsen kommenterar man parkeringstillståndet så här:

– Vad jag känner till så har vi inga parkeringstillstånd, säger Marie Månsson, informationsdirektör på länsstyrelsen i Stockholm.

Att personen använder sig at länsstyrelsens namn och logga för att lura parkeringsvakter har Marie Månsson ingen kommentar till.

Länsstyrelsens lokaler ligger så pass till att man bara har tre, fyra p-platser placerade på en innergård.

Grannen till mannen säger att han, nu när bilden är offentlig, inte har några som helst problem med att se honom åka dit.

Metro har försökt nå mannen som använder parkeringstillståndet.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset