Noir på Engelbrektsgatan 6 är ett av de bästa kaféerna i Malmö enligt Metros skribent.
Noir på Engelbrektsgatan 6 är ett av de bästa kaféerna i Malmö enligt Metros skribent.

Att dricka gott kaffe i Malmö har sen länge inte varit ett problem. Här listar Aurora Percovich Gutierrez några av klassikerna i Malmö.

Noir
Engelbrektsgatan 6
Här dricker man valfritt kaffe tillsammans med en Pasticcini di mandorla (mandelkaka). Om du inte är sugen på småkakor (när är man inte det?) kan du både få ljuvliga mackor och sallader. Passa på medan uteserveringen fortfarande är framme!

Solde
Regementsgatan 2
I all sin enkelhet är Solde fortfarande ett av Malmös bästa kaffeställen. Testa den rostade sockerkakan med grädde och hallonsylt, det är precis så gott som det låter.

LÄS MER: Här är de bästa löpspåren i Malmö

Kaffebaren på Möllan
Claesgatan 2A
Kaffebaren på Möllan är en självklar mötesplats på helgen. På världens mista yta trängs många av Malmös ansikten. Drick en kaffe, kackla med någon i kön och dra skrönor på de röda ljugarbänkarna.

Donau Bageriet
Bergsgatan 27
Ibland behöver man en ostbulle och ett vaniljhjärta klockan 04 och då tackar man alla högre makter att Donau (nästan) alltid har öppet. Ps bullarna och vaniljhjärtat är lika goda på dagtid!

Café Jesusbaren
Falsterbogatan 27B
Jesusbaren känns som ett vardagsrum där kan man dricka kaffe eller äta lunch bland vänner och bekanta. Titt som tätt håller de dessutom öppet lite senare för latinamerikanska musikuppträdanden.

Lilla kafferosteriet
Baltzarsgatan 24
Lilla kafferosteriet är en klassiker på Malmös cafékarta. Innegården är en liten oas där man förutom gott kaffe och goda bakelser kan unna sig ett glas vin.

LÄS MER: Fem bra nattklubbar i Malmö

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset