Far i hatten är poppis på sommaren.
Far i hatten är poppis på sommaren.

När solen skiner i stan vallfärdar vi till uteserveringarna. Som tur är finns det gott om ställen att svalka sig med en drink, äta lite mat och spana på människor. Här är några av de mest somriga.

Boulebaren

Linnea Arbab

Perfekt för de som gärna är mer aktiva med kollegorna eller vännerna. Precis som namnet avslöjar är det boulespel som gäller, vilket passar bra för större grupper. Men hit går också många och bara tar en drink, lapa sol och ta någonting att äta när klockan slår middag.

Var? Drottningtorget 8, City norra.

Bastard

Linnea Arbab.

Bastards innergård är ett populärt tillhåll för både den som ta en drink efter jobbet eller det allmänna sommarhänget. Men framförallt är det en pärla för den som vill äta, med sina spännande kötträtter men också flera genomtänkta vegetariska alternativ.

Mäster Johansgatan 11, City norra

Årstiderna by the Sea

Linnea Arbab.

Precis som det låter ligger denna Whiteguide-omnämnda pärla med havet en meter från borden. Här blir det snabbt fullt en solig sommardag och besökarna, som på vardagar inte sällan består av shortsbeklädda människor blandat med semesternjutare, kan njuta av fisk-och skaldjursmenyn och de guppande segelbåtarna.

Var? Dockgatan 1, Västra hamnområdet.

Far i hatten

Linnea Arbab

Ett hippt ställe i Folkets park som passar kanon för större sällskap. På färgglada utemöbler och i soffor blandas de som älskar öl med de som vill verka som att de har koll på öl och stämningen är oftast riktigt familjär och glad. Här är det ofta DJ:s och restaurangen erbjuder mycket för en nöjd och mätt mage och har fått fina omdömen i White Guide.

Var? i Folket park.

BELLE

Linnea Arbab

En mysig färgglad populär liten uteservering på Möllan känd för sina drinkar. Maten är franskinspirerad och klientelet långt ifrån stekiga. Framåt kvällen fylls uteserveringen ofta upp med personer som kanske bäst beskrivs som trendiga och lite svåra.

Var? Södra Skolgatan 43, Möllevången.

►LÄS MER: 6 sommardrinkar att briljera med i sommar

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset