Här sitter baseballstjärnan Daniel Norris i sitt mobila hem.
Här sitter baseballstjärnan Daniel Norris i sitt mobila hem.

Pengar och kändisskap stiger de flesta åt huvudet – det gäller inte baseballspelaren Daniel Norris.

Twitter
Norris har valt bort ett lyxliv mot ett enkelt leverne. Här rakar han sig med en yxa.
Instagram

Norris lever som han gör för att slippa stressen som kommer med hans växande kändisskap.

Baseballlaget Toronto Blue Jays stjärna Daniel Norris kan kasta en fastball i över 140 kilometer i timmen och får lön därefter.

2011 skrev 21-åringen på för Toronto-laget och man hade kunnat tro att han vid här laget bosatt sig i en lyxig villa. Men varken dyra klockor eller snabba bilar honom i smaken. I stället har han valt att bosätta sig i en folkabuss och lever på knappt 7 000 kronor i månaden, resten av pengarna sparar han i fonder.

– Jag trivs bäst med att vara ganska fattig, säger han till People.

Just nu bor han utanför en mataffär och sitt rullande boende kallar han för ”Shaggy” efter karaktären i Scooby-Doo. Där har han en liten spis, några kastruller och pannor så att han kan laga mat.

– Det funkar rätt bra, säger Norris till Baseball America.

Det spartanska levernet har han valt för att slippa stressen som följer av att vara känd. Han hoppas att hans livsstil inspirerar andra att tänka på miljön och sprider därför ofta tänkvärda budskap på Twitter och Instagram.

– Jag kommer inte ändra vem jag är bara för att folk tycker det är konstigt. Det kanske är lite ovanligt, men för att jag ska vara lycklig med livet behöver jag ha lite äventyr, säger Norris till ESPN.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset