Ben Eckerslys mormor May Ashworth är väldigt artig.
Ben Eckerslys mormor May Ashworth är väldigt artig.

Brittiska May Ashworth, 86, är allt annat än en näthatare. Hennes artiga googlesökning sprider leenden världen över efter att hennes barnbarn Ben Eckersly delat den på nätet.

Det var när Ben Eckersly var hemma hos sin mormor och lånade hennes dator som han upptäckte hur fin hon är på internet. När han öppnade hennes laptop såg han vad hon skrivit in på Google när hon använt den tidigare, rapporterar BBC.

May Ashworth ville översätta romerska siffror och bad hon artigt sökmotorn om hjälp. ”Snälla översätt de här romerska siffrorna mcmxcviii tack”, skrev hon i sökfältet. 

Hon gillar att titta på tv och vill ofta veta när programmen spelades in, i tv-världen används romerska siffror för att visa produktionsåret. Så hon vände sig därför till google för att ta reda på när ett särskilt program producerats. 

– Jag började fnissa så jag tänkte att jag tar en bild och lägger den på twitter så att mina vänner kan se det. jag räknade inte med att så många andra skulle se det, säger Ben John till BBC. 

(Texten fortsätter under tweeten)

Twitter/Ben Eckersly

Ben Eckersly och hans mormor May Ashworth. 

I en intervju med CBC säger mormor May Ashworth:

– Jag känner mig lite dum för att jag gjorde så. Men jag tänkte att det var ju nån som har fått in det där, så då får man tacka dem. 

Bens tweet spreds och medier över hela världen har skrivit om det.

Och givetvis plockades det även upp av Google själv som svarade mormor May på ett artigt sätt. Först ut var Google UK: 

”Kära Bens mormor. Hoppas du mår bra. Av miljarder av sökningar, fick din oss att le. Åh, det är 1998. Det är DU som ska ha tack”. 

Sen hoppade även Googles stora internationella konto på tåget. 

”Kära mormor, inga tack behövs. :) Vänligen, Google”.  
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset