Könsneutrala regiontåg, självlysande skidspår och en spirande romans mellan Tårtgeneralen och Julia Roberts. Här är några av dagens stora händelser som egentligen inte har hänt.

Aprilskämten må vara på utdöende i svenska medier. I ljuset av senaste tidens ”fake news” och desinformationskampanjer på nätet är det många tidningar som bryter med traditionen. Bland dem finns Göteborgs-Posten, Smålandsposten, Dalarnas Tidningar och Hallpressen, som alla avstår från att dra sina läsare vid näsan i år.

Men andra skojfriska redaktioner fortsätter att skämta april som vanligt – och här är några av de bästa ur årets skämtskörd:

Gefle Dagblad rapporterar att den lokale eldsjälen Kostas ska baka världens längsta smörgåstårta i Gävle och därmed spöa Köpings tidigare världsrekord, som skildras i Filip och Fredriks bioaktuella ”Tårtgeneralen”.

LÄS MER: Här är nätets bästa aprilskämt

 

Även Bärgslagsbladet/Arboga Tidning har valt ”Tårtgeneralen” som tema och basunerar stolt ut att en uppföljare börjas spela in i Köping redan i dag. Tidningen kan också avslöja att Hollywood-stjärnan Julia Roberts spelar en bärande roll som Hasse P:s nya romans.

Västerbottens-kuriren gör kanske en och annan lättlurad skidåkare glad med nyheten att Umeå kan få ett självlysande skidspår med hjälp av flourescerande snö.

Enligt Sydsvenskan och Helsingborgs Dagblad planerar Skånetrafiken att ”metoo-säkra” de så kallade pågatågen efter protester från kränkta resenärer. Tågen ska få könsneutrala namn målas om i regnbågens färger, heter det. Många läsare reagerade med ilska och tyckte att jämställdhet och Metoo inte är något att skämta om, skriver tidningarna.

LÄS MER: Nej, den här bilden visar inte ”Sverige 2017” – det är ett aprilskämt från 2003

I Västerås står en 20 meter hög skulptur av ett rådjur uppställt på Stora torget. Verket är signerat den lokala konstnären Tony Lorenzi och väntas bli en ”en häftig attraktion”. Om man får tro VLT.

Enligt Upsala Nya Tidning blir Uppsala snart en raketbas rikare då Esrange i Kiruna tvingas flytta efter ett nytt malmfynd under staden.

Det är inte bara tidningar som luras i dag. Östersunds kommun meddelar att en stor staty av Harry Potter ska resas utanför Jämtkraft arena. Den skulle egentligen ha föreställt Graham Potter – succétränare för fotbollslaget ÖFK, men efter ett missförstånd hos tillverkaren i Kina får skattebetalarna hålla tillgodo med den fiktive pojktrollkarlen med samma efternman.

LÄS MER: Därför luras vi på första april

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om aprilskämt