När Ikea drev med Apple gjorde deras reklamfilm succé. Nu är svenska möbeljätten tillbaka med en video som hyllas på nätet.

”Self help” har förvandlats till ”shelf help” när Ikea slår ett slag för möbelterapi i sin nya reklamfilm. Hyllorna i hemmet ska få ordning på eventuella problem i förhållandet.

När Ikea gjorde reklam för sin berömda katalog förra året var det en tydlig drift med Apples ofta överdrivna produktfilmer. 

– 2015 års katalog kommer fulladdad, och batteriet håller för evigt, sa då Ikeas fingerade designguru Jörgen Eghammar i filmen.

►LÄS MER: Ikea driver med Apple i ny reklam

Klippet hyllades snabbt på nätet och samma skådespelare är nu tillbaka i en ny roll i Ikeas senaste reklam. Den här gången heter han Fille Güte, och har fått titeln ”shelf-help guru”. Reklamfilmen fokuserar på ett par med vissa fnurror på tråden. Lösningen enligt Fille Güte är bland annat mer utrymme, något som självklart uppnås med nytt möblemang från varuhuset.

”Möbeljätten Ikea har gjort det igen och släppt en hysteriskt rolig reklam”, skriver amerikanska Time om den nya filmen.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset