Här är nya Pointcloud
Här är nya Pointcloud

Extra. Nya Pointcloud är här. Så får du extra-material till din Metro direkt i mobilen. Se på videor, bildspel eller kommentera artiklar.

Sedan i våras är Metro mer än bara en papperstidning. Alla som använder appen Pointcloud i mobilen kan få dagligt extramaterial till tidningen. Det innebär att artiklarna kompletteras med videoklipp, musik eller bildspel. Och nu har appen fått ännu fler funktioner.

– Du kan nu få en historik på allt extramaterial du hittat. Det innebär att du bara behöver peka på en artikel en gång med mobilen, säger Petter Ivmark på 13th lab, som utvecklat Pointcloud.

Därefter går det att komma åt extramaterialet även om du lägger ifrån dig din Metro. En annan nyhet är att det nu blir möjligt att kommentera och twittra om alla artiklar.

– Tidigare kunde du bara kommentera vissa av Pointcloudartiklarna. Nu kan du kommentera allt, posta om det på Twitter, eller dela på Facebook, säger Petter Ivmark.

I höst kommer även en Pointcloudversion till Android att släppas.

Ikea satsar på mobilen

Det är inte bara Metro som har extramaterial i mobilen. När nya Ikeakatalogen dimper ner i brevlådan används en liknande teknik som för Pointcloud. 

Där kan alla hemmafixare se fler inredningsförslag och möbleringsmöjligheter med hjälp av Ikeas mobilapp. Även i Ikeakatalogen är sidorna märkta med en symbol om det finns extramaterial. Ibland kan det vara ett filmklipp och i andra fall kan mobilen visa hur det ser ut bakom köksluckorna och i skåpen. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset