Den värsta Pokémon-hajpen har lagt sig efter sommarens hysteri. Men nu ryktas det om nyheter till det populära spelet som ska få användarna att plocka fram mobilerna igen.

Många har redan hunnit tröttna på Pokémon Go, trots den stora uppståndelsen för bara en månad sedan. Men snart ser det ut att komma uppdateringar till spelet, och baserat på källkoden i den senaste versionen har Business Insider listat några troliga nyheter.
 

► LÄS MER: Lovisa, 25, får betalt för att spela Pokémon Go


1. Byteshandel. Termer som ”Trade_search” och ”Trade_offer” skulle kunna indikera att det snart blir möjligt att byta sina pokémon mot andra. Då skulle det inte det enda sättet att hitta nya monster vara att traska runt med mobilen i högsta hugg.

2. En pokémon-kompis. Den tränare du styr i spelet ska kunna välja ut en särskild pokémon att bli vän med. Denna skulle i så fall följa med tränaren och själv plocka upp godisar, som kan få den att utvecklas, enligt ledtrådar som nätforumet Reddit hittat i källkoden.


► LÄS MER: En lunchrast med Pokémon Go


3. Ny rökelse. Så kallad ”incense”, eller rökelse på svenska, används i spelet för att locka till sig pokémon i 30 minuter. Men nya sorters rökelse skulle kunna göra det möjligt att locka till sig specifika typer av pokémon.

4. Referenser till legendariska pokémon. Användare har redan tidigare hittat kod med referenser till legendariska pokémon som Mew och Mewtwo, men nu ser det ut som att det ska bli möjligt att fånga dessa. Hur detta skulle gå till är dock fortsatt oklart.

5. Virtual Reality. Med VR-glasögon till mobilen kan det snart bli möjligt att spela Pokémon Go i virtuell verklighet. Källkoden hänvisar till Google Cardboard, ett par VR-glasögon i kartong som fungerar till mobilen.
 

► LÄS MER: Nej, det här trafikkaoset är inte orsakat av Pokémon Go

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Teknik