Pildammsparken är en av parkerna där det är okej att dricka alkohol.
Pildammsparken är en av parkerna där det är okej att dricka alkohol.

I helgen ska solen lysa! Packa picknickkorgen och sätt dig i en park och njut av mat och en öl eller en god flaska rosévin. Det är dock inte alla parker som tillåter att du dricker alkohol. Här kommer fyra tips där det är grönt ljus.

1. Slottsparken.
Leta dig en bit bort från stadskärnans myller och slå dig ner tillsammans med ditt sällskap intill någon av parkens två stora dammar. Här gassar solen på från förmiddag in på kvällen och platsen är för många malmöiter den perfekta lördagsplanen.

2. Pildammsparken, Tallriken.
Packa matsäcken, ta brassestolen under armen och leta dig in mot parkens mitt. Här delar du gräsplätten med andra picknick-glada sällskap och kanske också en och annan träningsentusiast. För dig med barn så erbjuder Tallriken nöje för både stora och små då parkens två temalekplatser finns ett ynka stenkast bort.

LÄS MER: Här är bästa after worken i Malmö

3. Ribersborgsstranden.
Samla ett kompisgäng och cykla ner till stranden. Vi ställer cykeln vid Kallbadhusets brygga och slår oss ner i någon av sanddynerna eller, för att slippa just sanden, haffar vi en solig plats i gräset. Här finns gott om plats så ta med kubbspelet!

4. Kroksbäcksparken.
Lämna den varma förmiddagen i stadskärnan och ta dig, med hjälp av buss nummer fem, ut till Kroksbäcksparken och Kullarna. Gott om ytor att rulla ut filten på och de med spring i benen tar sig an Äventyrslekplatsen eller spelar en match på puckelbollplanen.
LÄS MER: Här är de bästa spa-upplevelserna i Malmö

Clara Sundelius och Zandra Andersson driver Lilla Vardag, ett socialt nätverk bestående av instagramkontot @lillavardag och podcasten under samma namn.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset