I fredags natt tog polisen på Södermalm i Stockholm en rundtur i Vitabersparken där flera ungdomar samlats för att umgås och dricka. 
I fredags natt tog polisen på Södermalm i Stockholm en rundtur i Vitabersparken där flera ungdomar samlats för att umgås och dricka. 

På bara några timmar har polisens inlägg på Facebook hyllats och delats av tusentals.

Valborg närmar sig med stormsteg och i takt med att vårkvällarna blir ljumnare passar fler på att umgås med vännerna i stadens parker. Och med parkhäng kommer ofta alkohol in i bilden – framför allt bland de yngre tonåringarna som ännu inte får lov att vistas på krogen.

Det är polisen på Södermalm i Stockholm högst medvetna om. Därför har de publicerat en liten hälsning på sin Facebooksida, tillägnad föräldrarna till de barn de träffade i Vitabergsparken igår natt. Något som Expressen var först med att uppmärksamma.

Inlägget som i skrivande stund har över 1 300 gillamarkeringar, har hyllats och delats av flera. Så här skriver de:

”Hej Mamma & Pappa! Här är jag, polisen har precis tittat till oss. De har hällt ut vår öl så nu är festen slut.... PS. Vet du vart ditt barn är ikväll och vilka de umgås med? Blev du nyfiken och vill veta mer? Ring dina fina barn, berätta hur mycket du tycker om dem och att de är välkomna hem, även om de har svikit löftet de gav dig.... @Vitabergsparken”

Kommentarerna som trillat in på polisens Facebook är nästan bara positiva. En användare skriver:

”Bra gjort polisen. Även om det är föräldrarnas ansvar att hälla ut alkoholen så är det lättare sagt än gjort. Alkoholen har en allt för stor plats i ungdomarnas liv.”

Men alla inte lika glada över polisens inlägg:

”Party pooper” och ”Låt dem festa” skriver några ungdomar.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset