I ett Facebook-inlägg varnar nu Polisen för att verkligheten inte försvinner bara för att man spelar Pokémon Go. Trafikregler och respekt för andra människor gäller fortfarande.

I inlägget skriver polisen att de den senaste tiden fått in flera samtal om människor som betett sig konstigt och befunnit sig på märkliga platser. Polisen beskriver personernas beteende som ”zombie-liknande”.  Förklaringen till beteendet ska vara det nya mobilspelet Pokémon Go.

►LÄS MER: Så spelar du Pokémon Go i Sverige redan nu

Även om polisen tycker att det är bra att spelet gör så man kommer ut och rör på sig så vill de påminna om att lagar och regler fortfarande gäller. De tar bland annat upp att trafikregler fortfarande måste följas så att inga olyckor händer. De nämner bland annat ett exempel där en person ska ha tvärstannat med bilen längst en väg för att fånga en Pokemon. Det är inte heller tillåtet att gå in på människors tomter eller företags stängda områden. Om man gör detta kan man bli skyldig till brott som hemfridsbrott eller olaga intrång.

Polisen uppmanar folk att röra på sig och att ha kul men också att använda sunt förnuft och att inte glömma den riktiga världen. 

►LÄS MER: En lunchrast med Pokémon Go

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset