Det nya svenska frimärket, Prideflaggan, släpps 4 maj.
Det nya svenska frimärket, Prideflaggan, släpps 4 maj.

Under morgonen avslöjade PostNord vad motivet på ett av vårens nya frimärken kommer att bli. Det var i TV4:s Nyhetsmorgon som Tilde de Paula Eby fick äran att visa det nya märket som ska representera svensk mångfald.

Den fjärde maj ger PostNord ut ett nytt frimärke – föreställande en prideflagga. Det för att spegla dagens Sverige där mångfald är en självklarhet, skriver de i ett pressmeddelande.

– Genom att ge ut ett frimärke med Prideflaggan vill vi framhålla allas lika värde och styrkan i människors unika egenskaper och olikheter. Prideflaggan har så vitt vi vet aldrig återgivits på ett frimärke tidigare, och det känns därför extra roligt att det nu går att skicka fysiska kärlekshälsningar med Prideflaggan på till hela världen, säger Per Ljungberg, Kommunikationschef PostNord Sverige.

►LÄS MER: Estelle och morfar på frimärke i vår

Varje år ger PostNord ut cirka 15 frimärksteman, och Pridemärket blir ett av dem. Det var konstnären Lisa Rydell som skickade in förslaget på just detta frimärke till PostNords frimärksråd. Det blev också hon som fick formge märket.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset