Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz leder "Musikhjälpen" 2018.
Daniel Adams-Ray, Farah Abadi och William Spetz leder "Musikhjälpen" 2018.

Artisten Daniel Adams-Ray, skådespelaren William Spetz och P3-profilen Farah Abadi. Det är programledarna för "Musikhjälpen" 2018. Årets tema är "Alla har rätt att funka olika".

Från och med den 10 december ska trion Daniel Adams-Ray, William Spetz och Farah Abadi gå in i glasburen på Stortorget i Lund i en vecka för att uppmärksamma och samla in pengar till årets tema, ”Alla har rätt att funka olika”.

Temat handlar om personer med funktionsnedsättning.

”Majoriteten av den miljard människor som lever med funktionsnedsättning världen över bor i låg- och medelinkomstländer där många fastnar i fattigdom och osynliggörs”, skriver Sveriges Radio i ett pressmeddelande.

LÄS MER: ”Rekordsumma insamlad under ‘Musikhjälpen'”

Farah Abadi, som var en av programledarna för ”Musikhjälpen” även förra året, säger att hon vill lära sig mer om temat.

”Temat är superviktigt men jag kan så himla lite om det, så det blir bra att jag tillsammans med svenska folket får lära mig mer”.

Daniel Adams-Rey, som har spelat i buren flera gånger och varit resande reporter för programmet 2011, säger att han ser programmet som en megafon och”framförallt en plattform där vi kan lära oss utav varandra och tillsammans skapa förändring”.

Även William Spetz har jobbat med ”Musikhjälpen” tidigare, som resande reporter 2014.

”Jag längtar så mycket efter veckan då det blir socialt accepterat att fly från vardagen och tillsammans bara lyssna på musik, umgås och engagera oss för att alla har rätt att funka olika”, säger han.

Programledarna kommer att tillbringa totalt 144 timmar i buren och får, som tidigare år, besök av artister och personer som engagerar sig för årets tema.

”Musikhjälpen” sänds 10-16 december och direktsänds i P3 och SVT Play. Stora delar sänds också i SVT2.

Förra året samlade ”Musikhjälpen” in över 74 miljoner kronor i kampen mot barnsexhandel.

LÄS MER: ”Här är programledarna för Melodifestivalen 2019”

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om musikhjälpen