Efter att homoäktenskap legaliserats i hela USA går nu Moskvaavdelningen av Rysslands styrande parti Enade Ryssland ut med en motkampanj. En ny flagga som hyllar den heterosexuella kärnfamiljen har nu lanserats.

Flaggan finns i flera färger.

Homoäktenskap legaliserades i hela USA den 26 juli efter ett beslut i USA:s högsta domstol. Som en motreaktion mot detta har det ryska regeringspartiet Enade Ryssland skapat en flagga som istället för gay pride-flaggan ska hylla den heterosexuella kärnfamiljen.

– Det här är en reaktion på samkönade äktenskap, detta förlöjligande av hela konceptet familj. Vi vill motverka homofebern i vårt land och stötta traditionella värderingar, säger Alexey Lisovenko, vice ordförande för Enade Rysslands Moskvaavdelning, till den regeringstrogna tidningen Izvestia.

LÄS MER: Putin i brons som romersk kejsare


Flaggan föreställer en man och en kvinna tillsammans med tre par, och hade enligt tidningen sin premiär under en hyllning till den traditionella familjen den 8 juli och uppmärksammades också med hashtaggen #realfamily.

Ryssland har tidigare fått kritik för hur hbtq-personer behandlas i landet, särskilt efter att regeringen införde en ny lag 2013 som förbjöd människor från att utsätta minderåriga för ”homosexuell propaganda” .

►LÄS MER: Nej, Ikea har inte gjort en regnbågskudde som heter Putin

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Politik