Män tycker att äcklig lukt är ett större problem än vad kvinnor tycker.
Män tycker att äcklig lukt är ett större problem än vad kvinnor tycker.

Smuts, äcklig lukt och slut på toalettpapper. Det är några av sakerna som stör svenskarna mest på offentliga toaletter, enligt en undersökning.

Det finns många som tycker det är jobbigt att besöka offentliga toaletter när de ska uträtta sina behov. Och det finns vissa saker som svenskarna tycker är mer irriterande än andra.

LÄS MER: Sover, har sex och bråkar – detta gör vi på offentliga toaletter

Allra mest störda blir vi när toaletten är smutsig. Det visar en ny undersökning från hygienleverantören Katrin. Även äcklig lukt och att toalettpappret är slut som anses som väldigt irriterande saker.

– Det kan kännas som en självklarhet att allmänna toaletter ska vara rena och fräscha, det är därför inte konstigt att folk blir irriterade om dessa kriterier inte uppfylls. Vårt mål är att alla ska ha tillgång till trevliga och funktionella toaletter även i offentliga utrymmen såsom i till exempel kontor eller shoppingcenter, säger Kajsa Rynman, marknadschef på Katrin.

Enligt undersökningen stör sig kvinnor mer på att toaletten är smutsig än män – medan en högre andel män tycker att äcklig lukt är ett problem.

►LÄS MER: Så många män tvättar inte händerna efter sig på toaletten

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Hälsa