Känner du dig fånig när du sträcker fram din selfiepinne för att ta ett självporträtt till Instagram? Lugn – här är selfiearmen som gör att du aldrig mer behöver se ensam ut på nätet.

Justin Crowe studio
Justin Crowe studio

Det är två amerikanska konstnärer, designern Aric Snee och skulptören Justin Crowe, som har utvecklat den bisarra selfiepinnen 2.0.

Deras "selfie arm" av fiberglas är en del av ett konstprojekt som parodiserar självporträttet – selfien – som fenomen. 

– Verket kastar ljus på det uppenbart efterblivna med selfies, säger Justin Crowe till Metro.

Han är kritisk till den i sociala medier utbredda förekomsten av självporträt, som han menar får oss att känna oss ensamma. 

– Folk tar bilder på sig själv för att känna sig mer sammankopplade med vänner som inte är närvarande. Men i slutändan känner vi oss bara mer ensamma, en känsla som vi hoppas kunna maskera med en likestorm på Instagram. 

Han berättar att selfiearmen ska erbjuda en slags tröst och minska känslan av ensamhet genom att skapa illusionen av att ha en vän. Visst kommer man fortfarande att vara ensam när man tar bilden, men det kommer åtminstone att se ut som att det var ens kompis som tog bilden.

– Selfiearmen är ett sarkastiskt plåster för en dödsdömd process som vi alla tar del av, men som alla skrattar åt, säger Justin Crowe.

Känner man sig ensam och har några slantar till övers kan man köpa en av de tio armar som konstnärsduon hittils har hunnit tillverka.

Men den flyktiga vänskapen är inte billig. Ett signerat ex kostar i dagsläget hela 6 200 dollar – motsvarande drygt 50 000 kronor.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset