Selfies och hoppbilder går inte hem på sociala medier. "Det handlar mycket om att visa upp sig", säger kommunikationskonsulten Tina Sayed Nestius.
Selfies och hoppbilder går inte hem på sociala medier. "Det handlar mycket om att visa upp sig", säger kommunikationskonsulten Tina Sayed Nestius.

De flesta är inte sena med att dela bilder från sin semester på sociala medier, men här hemma mottages de inte lika glatt. Här är semesterbilderna som vi irriterar oss mest på.

Om du funderat över varför din senaste bild från semestern inte fick så många likes som du hoppats på kan det bero på att den irriterade dina följare. Enligt en undersökning gjord av undersökningsföretaget Norm, på uppdrag av online-resebyrån eBeach, finns det många typer av semesterbilder som människor stör sig på i sociala medier. 

– Det handlar nog om en slags avundsjuka, att se att den här personen är på semester men inte jag, säger Tina Sayed Nestius, kommunikationskonsult med inriktning på sociala medier, som tidigare arbetat på Metro. 

►LÄS MER: Man avslöjades av egna semesterbilder på Facebook

Undersökningen, där 1 000 personer svarat, listar tretton typer av semesterbilder som folk irriterar sig mest på. Bilder på böjda ben i solstolen framför en pool hamnar högt upp på listan, liksom par som kysser varandra och tar kort på sig själva. Höga störningsmoment är även foton på text skriven i sanden och bilder på folk som hoppar.  

– Det handlar mycket om att visa upp sig på sociala medier, som att ta kort på sina ben i solstolen. Självklart ska man visa att man är på semester, men på ett schysst sätt, säger Tina Sayed Nestius.

►LÄS MER: Bilder du inte bör lägga upp i sociala medier

Den typ av bild som absolut flest stör sig på är selfien utan någon som helst koppling till resemålet. 

– Då är det ju inte längre en semesterbild, då är det som vilken selfie som helst. Det retar sig folk på för det känns inte äkta. Allt som är onaturligt och för mycket av det goda går bort. 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset