Yoga och tv-spel, vem har tid med det när man är på festival?
Yoga och tv-spel, vem har tid med det när man är på festival?

Det finns mycket att uppleva på Way out west och i bland kan det vara svårt att hinna med allt. Metro hjälper dig att prioritera genom att lista det du med gott samvete kan hoppa över.

På Wow går man in genom ingången och absolut inte genom utgången. De enda som verkar undantagna från den regeln är gässen.

Matköerna kan vara brutala.

1. Gå på wow-yoga. Vem går på festival för att varva ner? Tror ni att de hade yoga på Woodstock eller? Det kanske de hade, men i så fall är det för att de var flummare. Då kan gå på yoga vilken annan dag som helst i veckan, så ta det när du inte lagt 2000 kronor för att gå på popfestival.

2. Spela tv-spel. Den här sommaren bjuder äntligen på lite fint väder och du ska på festival med dina vänner. Vad kan då vara mer onödigt än att sätta dig i det tv-spelsrum som ett företag smällt upp på festivalområdet? Lira tv-spel kan du göra hemma, eller i någon butik.

3. Försöka gå på fel sida om stängslet. Ordningsvakterna på Wow har bättre pli på flocken än skotska vallhundar, så det är ingen idé att du ens försöker gå in genom utgången eller vice versa. Det spelar ingen roll att konserten börjat för fem minuter sedan och att cirka en miljon människor försöker ta sig in samtidigt som ungefär noll personer är på väg ut. Regler är regler, bara att rätta sig i ledet.

4. Torska på de mest uppenbara PR-jippona. Visst, gratis är gott och ingen har väl dött av att göra lite reklam. Men är det verkligen helt nödvändigt att sälja ut din sociala medier-feed bara för att ett företag ska skjuta påsar med snax ur en luftkanon?  

5. Försöka köpa middag vid middagstid. Köerna till precis varenda liten kiosk som säljer något ätbart på Way out west är oftast långa oavsett vad klockan är. Men runt den tid på kvällen då det börjar kurra i magen på de flesta når köerna helt galna proportioner, tänk släppet av en superhäftig smartphone. Visst, ställ dig och vänta du om du prompt ska envisas med att få i dig näring. Men du får vara beredd på att missa några spelningar innan du ens får beställa. 

6. Försöka hitta din polare i folkhavet. Ni missade varandra på Tove Lo men nu ska ni äntligen träffas när Tyler the creator spelar. Din kompis väntar på dig 20 meter till höger om ljudtornet. Men vänta lite nu, din höger eller hens höger? Bäst att ringa och höra. Men just det, du har ju ingen täckning på luren. Och vem är det där där borta, är inte det en annan polare som du inte har sett på ett tag?

LÄS MER: Besökarna på Way Out West guidar dig till festivalstilen

LÄS MER: Galantis om framgången: "Overkligt"

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset