"Hackerville" får premiär och "Vikings" kommer tillbaka på HBO i november.
"Hackerville" får premiär och "Vikings" kommer tillbaka på HBO i november.

Hösten är här och vad passar då bättre än att kura ihop sig i soffan framför tv:n och zappa mellan streamingtjänsterna? Här är sju av alla november-nyheter på HBO Nordic.

”Mike Judge presents: Tales from the tour bus”

Premiär för säsong 2: 3 november.

I den första säsongen handlade det om country-artister, och nu är det dags för funk. I den här animerade serien möter vi tidigare bandmedlemmar, vänner och medarbetare till artister som George Clinton, James Brown och Rick James, som berättar ocensurerade anekdoter om dem. Allt är varvat med verkliga filmklipp och bilder.

LÄS MER: ”Ny lag tvingar streamingtjänsterna att visa mer europeiskt” 

”Hackerville”

Premiär: 4 november.

Den här nya serien handlar om en hackerattack mot en tysk bank som spåras till Rumänien. Cyberbrottsexperten Lisa Metz förflyttas till hennes födelsestad Frankfurt, i landet som hennes föräldrar en gång flydde, för att jobba med fallet. Hennes nya kollega Adam Sandor förvärrar kulturkrocken, men deras samarbete förstärks genom uppdraget att rädda den 14-åriga spelaren Cipi.

”Grisse”

Premiär: 5 november.

Det här historiska dramat från HBO Asia utspelar sig i mitten av 1800-talet under en holländsk kolonialperiod och handlar om ett uppror mot den elake guvernören. Rebellerna har olika livshistorier, men enas i kampen för att avgöra sitt eget öde.

”Room 104”

Premiär för säsong 2: 10 november.

Den här antologiserien är skapad av Mark och Jay Duplass och utspelar sig i ett rum på ett typiskt amerikanskt motell, där de olika gästernas historier ”berättas med både humor, drama och skräck”. Några av gästerna i den nya säsongen är Mahershala Ali och Judy Greer.

”Sally4ever”

Premiär: 12 november.

Komediserie skapad av Julia Davis, som också spelar huvudrollen. Sally ska gifta sig med sin pojkvän sedan tio år, men möter Emma, som hon inleder en romantisk relation med. Men det visar sig senare att Emma är en riktig mardröm.

LÄS MER: ”‘Girls’-skaparna gör ny serie för HBO”

”Escape at Dannemora”

Premiär: 19 november.

Ben Stiller står för regi och i huvudrollerna ser vi bland andra Benicio del Toro och Patricia Arquette. Serien är baserad på den sanna historien om fängelserymningen i New York 2015 och jakten på de två dämda mördarna, som fick hjälp med att fly av en kvinnlig anställd på fängelset.

”Vikings”

Premiär säsong 5B: 29 november

”Vikings” är tillbaka i slutet på månaden med den andra halvan av den femte säsongen. Den legendariske vikningen Rollo är tillbaka, vilket skapar nya konflikter i Kattegatt där Ivar Benlös regerar. Säsong 1-4 finns också tillgängliga, medan även de tidigare avsnitten av den femte säsongen blir tillgängliga den 29 november.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset