Utomhusbad på femtonde våningen på Gansevoort Meatpacking Hotel.
Utomhusbad på femtonde våningen på Gansevoort Meatpacking Hotel.

Bada på hotelltak, drick tequila i Brooklyn och fynda operabiljetter för 25 dollar. Här är vårens bästa New York-tips.

Anna Schori 

Konstnärssamarbeten och designobjekt på MoMa i Soho.

Anna Schori 

På MoMa finns hett eftertraktade souvenirer.

Marty Sohl/Metropolitan Opera

Att gå på opera behöver inte kosta skjortan. En ”rush ticket” på Metropolitan ­opera kostar 25 dollar.

Marty Sohl/Metropolitan Opera
Att gå på opera behöver inte kosta skjortan. En ”rush ticket” på Metropolitan ­opera kostar 25 dollar.
Anna Schori

Mysigt lunchställe, men bakverken lockar mest på Tablespoon.

Anna Schori bevakar New York åt tidningen Res. Här är hennes senaste tips om sakerna du inte får missa i staden som aldrig sover. 


​Vårdbada på ett Manhattantak
Gansevoort Meatpacking Hotel. Har du valt våren i New York i stället för i Miami? Du kan fortfarande njuta av utomhusbad på Ganse­voort Meatpacking Hotel. På femtonde våningen ligger en rykande, varm pool under bar himmel med utsikt över stadens silhuett. Gansevoort är annars ett typiskt New York-butikhotell med plattskärmar och egyptiska lakan på rummen och rosa neon­detaljer i lobbyn. Dubbelrum från cirka 2 300 kr/natt.
18 Ninth Avenue (vid 13th Street)
gansevoorthotelgroup.com

►LÄS MER: Här finns den franska själen

Bakverk som lockar
Tablespoon. Tablespoon är ett mysigt lunchställe där alla råvaror som an­vänds är ekologiska och odlade i närområdet. Det är dock bak­verken som lockar mest och de flesta kommer i miniformat, vilket inbjuder till att beställa fler än ett. Du kan också köpa med dig deras kakmixer hem, paketerade i fina plåtburkar med etiketter.
17 West 20th Street 
spoonnyc.com/storefront 

►LÄS MER: Sju tips – det här får du inte missa i Las Palmas

Spana in skyline med en tequiladrink i handen
Alma. Bästa sättet att se staden på är ibland att lämna den. På Almas uppvärmda takterrass kan man ­insupa perfekt utsikt över Brooklyn Bridge och Manhattans silhuett och beställa några av Brooklyns bästa tacos och margaritas. Här förekommer ingen bordsbeställning utan det är bara att vänta i baren på lämpligt bord, med en ”salsa sampler” och något från tequila­menyn.
187 Columbia Street, Brooklyn
almarestaurant.com 

Hitta en unik souvenir
​MoMa. Man behöver inte besöka ­MoMa för att få en av museibutikens eftertraktade souvenirer med sig hem. Centralt i Soho finns en butik på två plan, stilrent fylld med överkomliga konstnärssamarbeten, unika designobjekt och smarta vardagssaker. Vill man dessutom ha en unik New York-souvenir, så finns här bland annat den klassiska papperskaffekoppen i porslin och graffitiinspirerade halsband med NYC tryckt på silverglänsande akryl.
81 Spring Street
​momastore.org 

►LÄS MER: Här är fem pärlor på den turkiska rivieran

Besök en av världens främsta operascener
Metropolitan ­Opera. Att gå och se en föreställning på en av världens främsta operascener hör till en av de bästa New York-upp­lev­elserna. Metropolitan Opera vid Lincoln Center erbjuder djupröda sammetsstolar, kristall­kronor i taket och guld­kanter på det mesta. Och det behöver faktiskt inte kosta skjortan. Om du har möjlighet att hoppa in lite spontant finns så kallade ’rush tickets’ för 25 dollar i stället för ordinarie pris, som ligger på upp emot 300 dollar.
Lincoln Center
metopera.org 

Klassiskt museum i nya lokaler
Whitney Museum of American Art. Konstveteranen Whitney Museum of American Art flyttar ner från stiliga Uptown till coola Meatpacking District, in i nybyggda lokaler, designade av Renzo ­Piano, precis intill the High Line. Öppningsutställningen blir en storslagen show med höjdarna från den permanenta samlingen med amerikansk, modern och samtida konst. ­Missa inte kaféet på översta ­våningen.
99 Gansevoort Street
whitney.org 

►LÄS MER: Enormt urval i Thailands huvudstad

Vegetarisk matfestival
NYC Vegetarian Food Festival. Vegetarisk mat är orubbligt populärt i New York och för femte året i rad har grönsaksrätterna en egen festival, fylld med smakprover, tips, demonstrationer, produkter och uppträdande. Mycket djurkärlek och hampa, men också lansering av statens första vego-vin och öl.
14–15 mars på Metropolitan ­Pavilion 125 West 18th Street
nycvegfoodfest.com
 

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset