Lunginflammation och magsjuka. Det är sjukdomarna som oroar svenskar mest – i alla fall om man ska gå efter vad vi söker efter mest på nätet.

Med hjälp av Google Sverige och 1177 Vårdguiden har vi fått topplistorna på vilka sjukdomar som svenskarna söker efter mest på nätet.

I topp hamnar lunginflammation, på Google, och magsjuka – diarré och kräkningar, på Vårdguiden.

När det gäller andra hälsofrågor så är kalorier, ägglossning och förvärkar några av de mest eftersökta ämnena på Google.
► LÄS MER: Det här googlade vi på mest 2015
Metro har tidigare pratat med läkare som beskrivit hur deras arbete har förändrats i och med att många googlar sjukdomar innan de söker vård. Heidi Stensmyren, läkare och ordförande i Läkarförbundet, beskrev det som både positivt och negativt:

– Många är pålästa redan när de kommer, vilket är bra eftersom vi annars lägger mycket tid på att förklara. Sen finns problemet att det kan vara felaktig information och då måste vi lägga mer tid på att visa att det inte stämmer.
► LÄS MER: Läkarna: Så här har Google förändrat jobbet
Läs hela topplistorna här nedan.

Kommentera denna artikel

Vad tycker du? Här har du möjlighet att kommentera denna artikel. Vi på Metro vill ha en öppen dialog där de som deltar respekterar varandras åsikter. Alltså förväntar vi oss att du håller en schysst ton. Du kan framföra dina åsikter på ett civiliserat sätt även om du inte håller med om andras. Vi tror på dig!

Här kan du läsa hela vår kommentarspolicy.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset