Pop, rock eller hip hop. Det finns något för alla. Metro har listat fem spelningar att gå på under helgen i Stockholm.

Danny Saucedo, Hamburger Börs, Jakobsgatan 6
Popprinsen från Södermalm står på scen på fredag och lördag. Danny har toppat svensklistorna med bland annat ”Tokyo” och ”Radio”, medverkat i ”Så mycket bättre” och i princip aldrig lämnat den svenska musikscenen sedan sin debut.

Blacknuss Sessions, Fasching, Kungsgatan 63
Det musikaliska soulkollektivet intar Fasching under fredagen. Bandet kan mycket väl vara Sveriges svar på amerikanska The Roots. Blacknuss bildades för exakt 25 år sedan på Fasching, så en kväll utöver det vanliga utlovas.

Blenda, Kägelbanan Södra Teatern, Mosebacke Torg 1
Under fredagen på Södra Teatern är det Klubb Popaganda som står för underhållningen och det är den Stockholmsbaserade artisten Blenda som står på scen. Blandningen av  jazz, afrobeat och gospel skapar en attitydfylld popdrottning.

The Radio Dept. Kägelbanan Södra Teatern, Mosebacke Torg 1
Efter att ha varit tysta en längre tid så släppte The Radio Dept. förra hösten ett nytt album, Running Out of Love. Bandet står på scen under lördagen.

Oskar Linnros, Cirkus, Djurgårdsslätten 45
Linnros har varit en nyckelspelare på den svenska musikscenen sedan Snook. 2010 etablerade han sig som soloartist och fick sju Grammisnomineringar med skivan ”Vilja bli”. I början av sommaren presenterade Oskar Linnros ”Väntar” – hans första egna släpp på fyra år. På söndag intar han Cirkus.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset