CCSP-JP:s siffror visar att alla utom 8 av världens mest morddrabbade städer ligger i Sydamerika. Här syns en demonstrant kollidera med polis i Caracas.
CCSP-JP:s siffror visar att alla utom 8 av världens mest morddrabbade städer ligger i Sydamerika. Här syns en demonstrant kollidera med polis i Caracas.

Sydamerika är hårt drabbat av mord. Av världens 50 mest morddrabbade städer ligger alla utom 8 i Sydamerika. Det visar siffror från den mexikanska organisationen CCSP-JP.

Venezuela är i ett kaosartat tillstånd. Oljepriserna och därmed landets främsta intäkt har störtdykt och inflationen är världens högsta – IMF beräknar att den kommer stiga till 1 600 procent 2017. Som om det inte vore nog är huvudstaden Caracas den stad i världen där flest mord äger rum, enligt siffror från den mexikanska organisationen CCSP-JP. Det skriver The Economist.

 LÄS MER: Här är Europas tio farligaste städer

 

I sin rankning av världens mest morddrabbade städer ligger Caracas i topp med sina 120 mord per 100 000 invånare. Även San Pedro Sula i Honduras och San Salvador i El Salvador är särskilt drabbade av mord, med 111 respektive 109 mord per 100 000 invånare.

CCSP-JP:s siffror visar att alla utom 8 av världens mest morddrabbade städer ligger i Sydamerika. Det är bara städer från USA och Sydafrika som finns med på listan som inte ligger i Sydamerika.

I rankingen har CCSP-JP exkluderat krigszoner och enbart utgått från städer med över 300 000 invånare. Siffrorna är i vissa fall inte helt tillförlitliga eftersom det inte alltid finns någon officiell statistik på området, utan ska förstås som uppskattningar från CCSP-JP:s sida.

► LÄS MER: Polisrapport: Här är Stockholms farligaste områden

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset
Mer om Brott