”Det går inte att stänga appar.” Att stänga av appar fungerar inte längre på samma sätt som tidigare vilket har ställt till problem för många. Det är helt enkelt inte så självklart hur det går till. På samma sätt som tidigare får du fram aktiva appar genom att dubbeltrycka på hemknappen. Sedan sveper du helt enkelt uppåt på skärmen över den app du vill stänga av. Det finns däremot fortfarande inget sätt att stänga av flera appar på en gång.
”Det går inte att stänga appar.” Att stänga av appar fungerar inte längre på samma sätt som tidigare vilket har ställt till problem för många. Det är helt enkelt inte så självklart hur det går till. På samma sätt som tidigare får du fram aktiva appar genom att dubbeltrycka på hemknappen. Sedan sveper du helt enkelt uppåt på skärmen över den app du vill stänga av. Det finns däremot fortfarande inget sätt att stänga av flera appar på en gång.

Senaste problemet med IOS 7: folk blir illamående av menyerna. Här är nyheterna och buggarna som gör flest irriterade på nya operativsystemet till Iphone. Och så slipper du problemen.

Hur stänger jag appar? Varför går det att ta sig förbi låsskärmen? Vad är det som gör att batteriet tar slut direkt?

Det är många som påpekat bristerna när Apple lanserade senaste operativsystemet till Iphone och Ipad, IOS 7. Några buggar har redan åtgärdats, andra problem kvarstår. 

Nu klagar flera på att de blir sjösjuka av mobilens menyer. De nya animationerna har skapat protester på nätet, skriver Daily mail.

”Ok, det nya IOS7 gör mig åksjuk”, skriver skådespelerskan Eliza Dushku på Twitter.

Redan när betaversionen släpptes i somras testade Metro operativsystemet. I bildspelet ovan listar vi nu några av de vanligaste klagomålen.

”Batteritiden är usel.” Det nya operativsystemet ser ut att sluka mer batteri för flera användare. Dessvärre finns det inget enkelt sätt att komma runt detta, det går ju fortfarande inte att byta batteri till Iphone. Däremot går det som vanligt att stänga av funktioner som drar extra mycket batteri. Det handlar om att stänga av wifi, sänka ljusstyrkan på skärmen, se till att bluetooth är avstängt och så vidare.
”Hur raderar jag sms?” Att radera enskilda sms eller meddelanden görs inte som tidigare genom en ändra-knapp. Nu trycker du två gånger snabbt på ett meddelande och väljer sedan "mer”. Nu får du möjlighet att välja vilka meddelanden du vill rensa bort. En nyhet är att det även går att svepa meddelanden åt vänster för att se exakt vilket klockslag de skickades.
”Hur raderar jag mejl?” Att svepa åt höger duger inte längre, vilket säkert gjort många irriterade. Testa i stället att svepa åt vänster. Då dyker möjligheten att radera ett mejl upp igen.
”Varför funkar inte Imessage?”

Många hade problem med Imessage sedan de uppdaterat till IOS 7. Till en början kan det delvis ha berott på någon form av bugg och för många verkar det ha löst sig efter en omstart. Det som också kan ställa till vissa problem är vilken mejl och vilket nummer du har kopplat till tjänsten. Detta går att ändra i telefonens inställningar.

”Typsnittet är för smalt.” En del upplever det som knepigt att läsa det nya typsnittet som är mycket tunnare än tidigare. Men det går att åtgärda. Under de allmänna inställningarna finns en hjälpmedelsmeny där du kan slå på större text.
”Varför går det att ta sig förbi låsskärmen?” När IOS 7 släpptes hittades två buggar som är kopplade till låsskärmen. Den ena låter dig ringa vilket nummer som helst trots att mobilen är låst, den andra är en avancerad kombination av kommandon som gör det möjligt att helt ta sig förbi låsskärmen. Apple har nu släppt en uppdatering av operativsystemet som åtgärdat dessa buggar.
”Det går inte att snabbuppdatera Facebook och Twitter.” Det nya notiscentret som du kommer åt genom att dra fingret nedåt från skärmens överkant har blivit mer avskalat. Det innebär att även möjligheten att uppdatera Facebook och Twitter direkt försvunnit. Möjligtvis är detta ett utslag av Apples statistik över användningen av denna funktion, men nu är det alltså inte möjligt längre.
”Jag blir illamående.”

Med IOS 7 kommer en hel del nya animationer i menyerna. På nätet är det flera som påstår att de blir illamående av effekterna och de jämför upplevelsen med åk- och sjösjuka. Det finns även de som kräver att det ska gå att stänga av dessa effekter, och att minska de olika rörelserna går att göra under inställningar, allmänt, hjälpmedel.

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset