Efter Aspudden, Gröndal och Råsunda Här är områdena som är trendigast de närmaste åren. Mäklare: Hjorthagen känns riktigt hett.

Norra station.

Kärrtorp.

Gröndal och Liljeholmen.

Norra Djurgårdstaden.

Efter innerstaden kom Aspudden, Råsunda och Gröndal. Stockholms nästa trendområden kan bli Kärrtorp, Hjorthagen och Norra Station.
– Om jag själv fick inves-tera skulle jag satsa på en lägenhet i Hjorthagen. Där känns det riktigt hett, säg-er Peter Eriksén på Mäklarhuset.

Samtliga mäklare i Metros rundringning är överens om att den framtida Norra Djurgårdsstaden kommer bli en av Stockholms trendigaste stadsdelar. Men även området kring Norra Station kan förvandlas från en bullrig, grå utpost till ett attraktivt centrum i den nya Haga-staden.

Södra närförorterna ligger också bra till. Där har kvadratmeterpriset på två år stigit från cirka 30 000 kronor till drygt 37 000 kronor. Nya Stockholms-arenan och visionerna kring Slakthusområdet kommer att göra stadsdelarna i Johanneshov ännu hetare de närmaste åren, tror mäklarna.
– Så fort det blir borätter i områden som Kärrtorp och Bagarmossen kommer priserna sticka uppåt, säger Johan Reuterling, fastighetsmäklare på Bjurfors.
Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset