Varning för extremt starka känslor på karaoke.
Varning för extremt starka känslor på karaoke.

Glöm uteserveringarna, den tiden är förbi. Omfamna istället höstens kyla genom att knö ihop dig med dina bästa personer och vråla ut era starkaste känslor tillsammans. Nej, det handlar inte om sport – karaokens bästa säsong är äntligen här! Metros debattchef och mesta karaokehetsare Soraya Hashim tipsar om sina favoritställen.

K karaoke
Odengatan 87. Egna rum för 4-30 personer samt ett gemensamt rum.
Hit hetsar jag Metros redaktion att hamna alldeles för ofta, alldeles för sent på kvällen. Man kan boka separata rum, men allmänna rummet är ställets kronjuvel. Kom i tid, det blir fullt fort och då riskerar du att missa min tolkning av Bon Jovis ”Always” (se bild).

Gröne Jägaren
Götgatan 64. Ett gemensamt rum. Tis-lör 21.00-00.45
Gå hit om du alltid har längtat efter att höra någon growla Beatles ”Come together” (klart du har, du är väl inte knäpp!). Gemensamt rum med engagerad publik. Ibland känns det som att smockan hänger i luften, men det är inte nödvändigtvis en dålig sak.

LÄS MER: Här är fem skogar i Stockholm där du kan hitta svamp

Tolv
Arenavägen 69. Egna rum för 6-25 personer.
Här finns bara separata rum vilket kan vara skönt om man är ny på karaoke. Hightechkänsla med möjlighet att justera tonart och välja låtar i en dator istället för ur en pärm. Visst, det känns väldigt framtid men hey, vi vande ju oss vid ljudboken också…

Nam Kang
Birger Jarlsgatan 38. En egen matsal med karaoke. Plats för 36 personer.
Boka restaurangens chambre séparée och levla upp deras redan urgoda meny (man grillar sin mat i bordet!) med några timmars karaoke bara du och dina vänner. Har ni tur så kuppar någon av stammisarna in sig i rummet och drar av en K-pophit.

LÄS MER: Macchiato eller Ghiaccio? Metro reder ut kaffesorterna och trenderna

Kaffe Kaka och Karaoke
En gång i månaden på Morfar Ginko & Papa Ray Ray, Swedenborgsgatan 13. Se deras Facebooksida för info om kommande datum.
Om du inte hatar att bli behandlad som en stjärna – alltså att en hel bar uppmuntrar, applåderar, dansar, jublar och sjunger med i din sång – så ska du kolla in den trevligaste klubben på den trevligaste baren.

Soraya Hashim

LÄS MER: Här är fem gratisaktiviteter i Stockholm

Nästa artikel inom Metro Music:
Zara Larsson kan få musikexportpriset